Ministarka Brnabić je upravo otkrila kako bi svaka opština u Srbiji odmah mogla da dobije nov dom zdravlja ili vrtić!
Foto: FoNet

hoće li je srbija poslušati?

Ministarka Brnabić je upravo otkrila kako bi svaka opština u Srbiji odmah mogla da dobije nov dom zdravlja ili vrtić!

- Očekujem i da se podigne naš poreski moral, da razumemo, kada plaćamo porez, da plaćamo nazad za sve nas zajedno - rekla je Brnabić
Objavljeno: 16:50h

Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od najavljene lutrije sa fiskalnim računima, rekla da očekuje velike efekte i da ljudi što više shvate zašto je važno plaćati porez.

- Očekujem i da se podigne naš poreski moral, da razumemo, kada plaćamo porez, da plaćamo nazad za sve nas zajedno - rekla je Brnabić.

Ministarka je navela da to ne znači da se od građana traži da rade posao inspekcije, već da se od privrede traži da radi ono što mora po zakonu, odnosno da izdaje fiskalne račune.

foto: AP

- Ima lokalnih samouprava u kojima je skupljanje poreza veoma malo, ali očekujem od građana da, kada već plaćaju uslugu, traže fiskalni račun, jer oni treba da obezbede da deo njihovih troškova ide nazad za njihovo školstvo, socijalno osiguranje, penzije i sve ostalo što se plaća iz budžeta - rekla je Brnabić.

Kada je reč o inspekciji, ministarka je istakla da inspektori rade odličan posao, ali da ih nema u dovoljno, niti imaju adekvatne uslove za rad.

- Inspekcija je važna kako bismo obezbedili jednak tretman u državi za sve - zaključila je Brnabić.

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.