Vučić i Fabrici razgovarali o infrastrukturnim projektima
Aleksandar Vučić, Sem Fabrici, Foto: Kurir TV

važne teme

Vučić i Fabrici razgovarali o infrastrukturnim projektima

Istakli su i značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd – Niš – Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T)

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Na sasatanku, kome je pristvovao i šef predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Alesandar Bragoncij, Vučić i Fabrici razgovarali su o projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija uz podršku EIB, saopštio je kabinet predsednika.

Sagovornici su pozitivno ocenili dosadašnje rezultate u oblasti transportne i gasne infrastrukture, a posebno su razmatrali raspisivanje tendera za izvodjenje radova na prvoj deonici "Auto-puta mira", Niš-Pločnik, čija izgradnja se očekuje početkom leta, kao i izbor izvodjača radova za gasni interkonektor Srbija – Bugarska do septembra.

Istakli su i značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd – Niš – Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T).

Fabrici je podsetio da je Ekonomsko-investicionim planom za Zapadni Balkan Evropska unija obezbedila devet milijardi evra bespovratnih sredstava za taj region i to za prioritetne investicione projekte u ključnim oblastima transporta, energetike i zelene i digitalne tranzicije, kojima će se stvoriti održiv rast i nova radna mesta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.