Novosti: Novi Đilasov račun otkriven u Honkongu
Dragan Đilas, Foto: Aleksandar Stojanović

otkriven račun

Novosti: Novi Đilasov račun otkriven u Honkongu

Ovaj račun nalazi se u Bank of China LTD u Honkongu

Objavljeno:

Lider Stranke slobode i pravde (ŠP) Dragan Đilas ima skoro 3,3 miliona evra na računu u Honkongu, objavljeno je na sajtu "Večernjih novosti" koje se pozivaju na dokumenta do kojih su došle.

"Ovaj račun nalazi se u Bank of China LTD u Honkongu, a prema izvodu od 12. decembra proše godine, na njemu je bila suma od 3.269.061,65 evra, navode Novosti .

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Novosti, kako piše oval list kao vlasnik računa navodi ONE IBC LIMITED, a reč je o korporaciji koja se bavi pružanjem usluga otvaranja računa i investicionim savetovanjem.

Dodaje se da je korisnik računa MULTIKOM OPEN LTD, ali Dragan Đilas je naveden kao osoba koja je ovlašćena da upravlja računom i obavlja sve transakcije, a njegov potpis je registrovan.

"Kao i u slučaju Švajcarske, gde Đilas na kontu u 'Sosijete ženeral banci' ima oko 620.000 evra, i kod računa u Honkongu pojavljuje se isti čovek koji ima ovlašćenje da upravlja računom, podiže keš, potpisuje transfere i čekove. To je izvesni Šmit Paskal", pišu Novosti. Dodaju da, prema dosadašnjim saznanjima, Dragan Djilas na tri računa - na Mauricijusu u Švajcarskoj i u Honkongu ima tačno 9.630.233,85 evra.

Postoji osnovana sumnja da su njegovi računi, koji se broje u desetinama, raspoređeni u najmanje 17 država sveta, pišu Novosti.

Bonus video:

01:59

MINISTAR VULIN: MUP poslao zahtev da se Daka Davidović javi u SBPOK, u suprotnom, Srbija će tražiti njegovo izručenje

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.