Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)
Foto: Espreso.co.rs / Ilustracija

iz ovih krajeva potiču naši ministri

Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)

Ono što je zanimljivo to je da je od ukupno 19 ministara u Vladi Srbije, čak njih 9 rođeno u Beogradu, pa je skoro polovina njih iz prestonice
Objavljeno: 07:08h

Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije

Rođena je u Beogradu 1978. godine.

foto: Beta

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2002/03. na smeru Međunarodni odnosi, i završila master studije na Fakultetu za ekonomiju i političke nauke na Univerzitetu "ALFA" u Beogradu 2011/12. godine.

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, rođen je 1966. godine u Prizrenu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

foto: Fonet

Bio je član Parlamentarne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Obavljao je funkciju predsednika Poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srbije i u Skupštini SRJ. Savezni poslanik u Veću građana Savezne skupštine Savezne Republike Jugoslavije od 1992. godine. Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2004. godine.

Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rođena je 1970. godine u Tuzli.

foto: FoNet

Osnovnu i srednju školu završila je u Beogradu, kao učenik generacije. Diplomirala je i doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Vanredni je profesor "Megatrend" univerziteta.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, rođen je 1964. godine u Novom Pazaru.

foto: Dado Đilas

Medicinski fakultet završio je u Sarajevu. U periodu od 1989. do 2000. godine radio je kao novinar za brojne dnevne i periodične listove na prostoru bivše SFRJ.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.