Gde su nestali ustaše i četnici? Ili kako su nam podigli temperaturu zbog izbora u Hrvatskoj (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP, Espreso ilustracija

Prave budale od nas

Gde su nestali ustaše i četnici? Ili kako su nam podigli temperaturu zbog izbora u Hrvatskoj (VIDEO)

Samo 25 godina od ratova na Balkanu, ponovo smo bili žrtve zapaljive retorike i međunacionalne mržnje. Zašto?
Objavljeno: 19:45h

Nije prošlo ni četvrt veka otkako smo dopustili da nam gomila debila uništi živote, i živote naše dece, sve u cilju dekonstrukcije sistema koji je dozvoljavao život dostojan čoveka, i konstrukcije društvenog sistema i sistema vrednosti koji je omogućio najgorem ološu da zgrne pare i zavlada svakom porom društvene stvarnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ni četvrt veka, a dopustili smo da nam se istorija ponovi, ovog puta, naravno, u formi tragikomedije, i pokaže surovu činjenicu: novi rat na Balkanu je i te kako moguć, jer smo mi svi zajedno glupi i nemoćni, a postoji interesna grupacija od njih 10.000, takozvane tajkunsko-političke elite, kojoj bi taj rat i te kako odgovarao, pošto kontinuitet mira i evrointegracija u krajnjoj liniji za njih znači preispitivanje izvora bogatstva, jednako važenje zakona za sve i gubitak privilegija stečenih radom drugih.

Amerikanac predstavio Srbiju u 7 minuta: Naučićete mnogo dok gledate ovaj snimak! (VIDEO)

Da je mržnja, ustaštvo i četnikovanje generisano iz centara moći koji su ga forsirali s određenim ciljem (izbori u Hrvatskoj i nastojanje da se prekroji izborna volja građana), a ne pojava koja se iznenada javlja i nedugo zatim nestaje kako je došla, dokazuje i letimičan pogled na medije, nekoliko dana posle izbora u Hrvatskoj - nema više ni U ni Č, nema više kopanja grobova, pominjanja krvnih zrnaca, niti prepucavanja koje se završava pretnjama.

Ustaše, Četnici i Nedići, kako su se pojavili - tako su nestali. Ostavljeni su u fioku, da budu izvađeni kad nekome bude odgovaralo da budu izvađeni.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.