Ljajić: Imam nameru da se kandidujem za predsednika Srbije
Foto: Fonet

Hoće tominu fotelju

Ljajić: Imam nameru da se kandidujem za predsednika Srbije

"Hipotetički, i kada bi se Srbija direktno usprotivila referendumu, on bi u RS, sudeći po izjavama, verovatno bio održan. I šta onda, kakav bi rezultat bio?Pronadjeno je rešenje koje je najoptimalnije u datim okolnostima", ocenio je ministar
Objavljeno: 10:24h

Čini mi se da je od vodećih aktera jedino premijer Srbije Aleksandar Vučić svestan koliko politička kriza u regionu svima nanosi štetu i zato je njegova odluka da ne odgovara na provokacije hrvatskih zvaničnika odlična, ocenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Govoreći za Večernje novosti, ministar je istakao da zaoštrena retorika u regionu deluje "kao da je rat tek završen, topovi zaćutali a političari nastavili da se biju". "Što je dublja politička kriza u regonu, to će biti manje investicija. Šteta nije samo politička već se može meriti direktnim finansijskim efektima. Mnogi se ponašaju kao da nisu izvukli pouke iz devedesetih. Zato je bitno da mi koristimo onu logiku da pametniji popušta", naveo je Ljajić. Komentarišući odluku Beograda da se ne meša u pitanje referenduma u Republici Srpskoj, Ljajić je ocenio da je to bio "jedini mogući potez" a da je pozicija nemešanja i nepodržavanja referenduma "krajnje korektna i stabilizirajuća". "Hipotetički, i kada bi se Srbija direktno usprotivila referendumu, on bi u RS, sudeći po izjavama, verovatno bio održan. I šta onda, kakav bi rezultat bio?Pronadjeno je rešenje koje je najoptimalnije u datim okolnostima", ocenio je ministar. On je potvrdio da "ima nameru" da se kandiduje za predsednika Srbije ali je i dodao da će pre donošenja konačne odluke, razgovarati sa svojim koalicionim partnerima o toj temi.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.