OVO ĆE SRBIJI MNOGO DA ZNAČI, HVALA! Vučić prisustvovao na postavljanju kamena temeljca za intermodalni terminal
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG PRINTSCREEN

važan dan

OVO ĆE SRBIJI MNOGO DA ZNAČI, HVALA! Vučić prisustvovao na postavljanju kamena temeljca za intermodalni terminal

Otvaranju prisustvovali i ministar građevine Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i šef delegacije EU Sem Fabrici

Objavljeno: 12:35h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom postavljanju kamena-temeljca za izgradnju intermodalnog terminala u Batajnici.

Svečanost polaganja kamena-temeljca počela je nešto posle 11.30 časova.

foto: TANJUG PRINTSCREEN

Na samom početku, predsednik se korona pozdravom pozdravio sa prisutnima kojima je potom prikazan video na kojem se vidi kako će intermodalni centar izgledati po završetku za dve godine.

- Ovo će Srbiji mnogo da znači... Ja nisam nikad razumeo tu terminologiju, šta znači taj intermodalni terminal, a to vam je kao vrsta suve luke u kojoj će se vršiti pretovar robe. Beč ima ovakva tri a Nemačka stotinak, eto koliko je to vredno. Hvala građanima Evroske unije i EU na sredstvima koja su nam ovde poklonili.. - rekao je Vučić dodavši da će ovde biti zaposleni i novi radnici. On je čestitao radnicima koji će raditi na izgradnji i poručio im da budu ponosni.

1 / 11 Foto: Tanjug Printscreen

On se još jednom zahvalio "prijateljima iz EU, Jadrankinom i Zoraninom ministarstvu, te radnicima kojima je poželeo srećan rad..."

- A ti Tomo, ovako da nastaviš - obratio se predsednik novom ministru građevinarstva i saobraćaja Momiroviću, koji je na toj funkciji nasledio Zoranu MIhajlović.

Prvi se zvanicama obratio šef EU u Srbiji Sem Fabrici koji je sve prisutne pozdravio na srpskom a zatim govor nastavio na engleskom jeziku. On je rekao da će ova godina ostati zapamćena po koroni ali i po povezivanju ovde u Srbiji koje je osnov tržišne ekonomije u EU. On je naglasio i da je Srbija danas jedan od najvećih korisnika EU grantova - bespovratnih investicija te naglasio da su troškovi logistike u EU 10-12 odsto a u Srbiji čak 20 što se održava i na troškove i na ekologiju.

foto: Tanjug Printscreen

O Ediju Rami

- Za mene je važno da čuvamo mir, to je politika Srbije kao i ovo o čemu mi razgovaramo danas, a to je da Srbija bude najbolja u naredne tri godine - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara koja su se ticala skandalozne izjave albanskog premijera Edija Rame koji je rekao da je "Vučić juče pozivao na rat"?! Vučić je dodao da je sve obrazložio juče u više rečenica a da ovo što oni govore svedoči da imaju nekakvih svojij problema.

O utakmici sa Škotskom, sportu, Zvezdi, Partizana...

- Žao mi je zbog sinoćne utakmice, ali imaćemo velika ulaganja u rukomet, odbojku, vaterpolo, posebno ćemo pomoći Zvezdi i Partizanu - po pola ili čak milion evra!, rekao je Vučić.

- Što se tiče Severne Makedonije, ja sam to od onako od srca napisao - rekao je Vučić dodavši da ćemo svim srcem biti uz njih - dodao je predsednik.

Okupljenima se potom obratila i ministarka Jadranka Joksimović koja je naglasila da će ovo verovatno biti najveći logistički centar u ovom delu Evrope.

foto: TANJUG PRINTSCREEN

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.