Šešelj: Vučić će u nedelju odgovarati na moja pitanja na TV Pink!

Kad već nema duela

Šešelj: Vučić će u nedelju odgovarati na moja pitanja na TV Pink!

Šešelj je kazao da je Željko Mitrović predložio format emisije, koji podrazumeva da lider radikala neće biti u studiju već će premijer odgovarati na njegova ranije pripremljena pitanja
Objavljeno: 15:34h

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predstavio je danas 20 pitanja na koja će premijer Aleksandar Vučić odgovarati u nedelju na televiziji Pink. Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu SRS kazao da je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović predložio format emisije, koji podrazumeva da lider radikala neće biti u studiju već će premijer odgovarati na njegova ranije pripremljena pitanja. - Već 11 meseci tražim od Aleksandra Vučića da pristane na direktan duel sa mnom, kao vodećim liderom opozicije u Srbiji, i to na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Do sada su ti moji pokušaji bili bezuspešni ali pre dva dana zvao me je Željko Mitrović i predložio da napišem pitanja na koja će Vučić odgovarati u emisiji na Pinku. Ja sam rekao da bi bilo bolje da mu lično postavim ta pitanja ali je vlasnik Pinka to odbio - rekao je Šešelj.

Kako je naveo, među 20 pitanja na koja će premijer odgovarati ima onih koja se tiču odnosa EU prema Srbiji i pitanju priznanja nezavisnosti Kosova, raspisivanja izbora, razloga zbog kojih nije objavljen ugovor sa Fijatom kao i odnosa prema, kako je rekao, "kriminalnim aferama" predsednika Srbije Tomislava Nikolića. - Da li si se uverio da nikada nećemo postati članica EU ako se ne odreknemo Kosova i Metohije? Jesi li svestan da predstoje zapadnjački nasrtaji na Vojvodinu i Rašku oblast? Šta će tvoja vlada raditi sa stotinama hiljada izbeglica kad nam države EU počnu vraćati i one koji su već prošli kroz Srbiju - neka su od pitanja koja je postavio Šešelj.
On je pozvao premijera i da odgovori zašto nije objavio, kako smatra, "katastrofalno štetan" ugovor sa Fijatom kao i zašto Vlada Srbije okleva da utvrdi vlasničku strukturu kompanija "Politika" i Novosti". Komentarišući poslednje nesuglasice u vezi zahteva koji se postavljaju pred Srbiju povodom otvaranja poglavlja 35 u pregovorima sa EU, lider radikala je kazao da je to "odavno" očekivao jer nije imao iluzija prema EU. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.