Ipsos: Bez podrške Vučića, Dačić pobeđuje Nikolića na izborima!
Foto: Nemanja Pančić

Istraživanje javnog mnenja

Ipsos: Bez podrške Vučića, Dačić pobeđuje Nikolića na izborima!

Kada je reč o poverenju u lidere stranaka, Vučić ima skoro 10 puta veći rejting od drugoplasiranog Dačića, dok se na istom nivou kreću gotovo svi lideri opozicinih strnaka, kao i aktuelni predsednik Nikolić
Objavljeno: 08:16h

Ako bi izbori za predsednika Srbija bili sada raspisani, Aleksandar Vučić bi pobedio u prvom krugu, a svi ostali kandidati koji se pominju kao mogući takmaci u predsedničkoj trci daleko su iza njega, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja koje objavljuje "Danas".

Drugi je lider socijalista i ukoliko bi se desilo da Srpska napredna stranka i Vučić ne stanu iza Tomislava Nikolića, sadašnji sef države bi imao manje glasova od Ivice Dačića.

Kada je reč o poverenju u lidere stranaka, Vučić ima skoro 10 puta veći rejting od drugoplasiranog Dačića, dok se na istom nivou kreću gotovo svi lideri opozicinih strnaka, kao i aktuelni predsednik Nikolić, izjavio je za "Danas" Marko Uljarević, direktor istraživanja javnog mnjenja Ipsos stratedžik marketinga.

"Vučića, prema rezultatima tog istraživanja, oko 30 odsto građana spontano navodi kao političara u koga imaju najviše poverenja, a prema ovom indikatoru njegov maksimalan rejting je išao preko dva miliona građana", rekao je Uljarević.

Dačić beleži dva do tri odsto glasova, znači nešto više od 200.000 građana navodi ga kao političara kome najviše veruje, dok bi ostali stanački lideri - Rasim Ljajić, Bojan Pajtić, Boris Tadić i Saša Radulović - kao i Nikolić, osvojili po jedan do dva odsto glasova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.