Alo, Srbijo! Dobio otkaz u školi na Vračaru jer nije želeo da se prikloni SNS-u! (FOTO)

šta to beše sloboda?

Alo, Srbijo! Dobio otkaz u školi na Vračaru jer nije želeo da se prikloni SNS-u! (FOTO)

Marko Mandić, sekretar škole na Vračaru, dobio je otkaz jer kao izbornik na listi "Vračar slobodno" nije smatrao da sa naprednjacima "ujedinjen može sve"
Objavljeno: 20:55h

O krađi izbora i pokušaju prekrajanja izborne volje građana bilo je reči i pre tri dana na protestu pristalica liste "Vračar slobodno". Na njihove novoizabrane odbornike vrši se, kažu, pritisak da podrže Srpsku naprednu stranku i obezbede joj većinu za formiranje vlasti u toj opštini. Ovaj čovek je dobio otkaz jer nije hteo da proda mandat naprednjacima! (FOTO) Jedan od odbornika u međuvremenu je, posle više od tri godine rada na određeno, dobio i otkaz u školi na Vračaru.

Printscreen/ N1
Vrata specijalne OŠ Dušan Dugalić ovih dana zatvorena su zbog praznika. Za sekretara škole Marka Mandića, ostaće zatvorena i posle toga. Njemu je, pre četiri dana, raskinut ugovor jer, kao odbornik izabran na listi "Vračar slobodno", nije smatrao da sa naprednjacima "ujedinjen može sve". - U ponedeljak uveče video sam se sa jednim svojim poznanikom od kojeg sam dobio veoma jasnu poruku da bi, ako bih prešao u SNS na Vračaru, to bilo dobro za mene. U suprotnom, iako to nije predstavio kao pretnju, rekao je da svi koji su na listi odbornika, a kažu ne, neće moći da rade u bilo kojoj javnoj ustanovi, državnoj upravi i slično - ispričao je Marko Mandić. Marko je rekao ne, i već u sredu direktorka škole pozvala ga je na razgovor. - Tom prilikom mi je rekla, ne ulazeći u detalje, da je na nju izvršen veliki pritisak, da je učinila sve što je u njenoj moći da se tome odupre, ali da više ne mogu tu da radim. Inače, moram da naglasim da je ona sjajna žena, sjajan direktor i imamo zaista izuzetnu saradnju sve ovo vreme i razumem i nju - škola mora da funkcioniše i njen posao je da ne dovodi u pitanje funkcionisanje škole - dodaje Mandić.
Da ironija bude veća, Marko će, kao jedini pravnik u školi, rešenje o raskidu ugovora morati da napiše sam sebi. Ne zna šta će posle toga, ali zna da je doneo ispravnu odluku, jer politiku SNS-a, kaže, nikada ne bi mogao da podrži. U toj stranci navode da im podrška na Vračaru nije ni potrebna i da oni koji su i dosad vladali u toj opštini mogu slobodno da formiraju novu većinu. - Ja se nadam da nemaju podmitljive odbornike, valjda su izabrali čestite i časne ljude kojima nije bitno da uzmu bilo koju sumu da bi glasali za nekog. Nas to ne interesuje, ali ako im bilo ko nudi novac svako to treba da odbije. Na kraju krajeva, ako imaju pretnje neka prijave policiji i tužilaštvu - rekao je Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS-a i ministar policije u tehničkoj Vladi.
Printscreen/ N1
Sa pretnjama i pritiscima, priča nam Marko Mandić, suočili su se još neki odbornici liste "Vračar slobodno", ali se sve radilo tako da ih je teško dokazati. Ipak, svih 17 odbornika te koalicije i dalje razmišljaju kao Marko, pa veruju da će, posle dogovora sa Pokretom "Dosta je bilo", uspeti da formiraju vlast. Imaju li zaista većinu za to, znaće se sledeće nedelje kada bi trebalo da bude održana prva sednica novog saziva vračarske skupštine. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.