Brojala sam glasove na izborima! Smorila sam se kao nikad u životu samo zbog jedne stvari!

tužna slika srbije

Brojala sam glasove na izborima! Smorila sam se kao nikad u životu samo zbog jedne stvari!

Na ovim izborima prvi put sam bila sa one druge strane. Bila sam član biračkog odbora
Objavljeno: 20:50h
Škola. Ogoljeni zidovi. Tavanica koja preti da prokisne Reka ljudi. Reka sumornih lica. Dolaze na glasanje.
Dolaze da izaberu svoje bolje sutra. Ili možda ne? Pitala sam se šta mi je sve ovo trebalo... Dojave o bombama, iznošenje spiskova, kolektivno glasanja... Kako zaista protiču izbori? (FOTO)
Bila sam član biračkog odbora.
Fonet
Svojih radnih obaveza prihvatila sam se čim su se začuli prvi petlovi. Pravac škola na Paliluli gde se održava glasanje. Ispred mene, na izguljenoj staroj klupi veliki registar.
Glasovi se prodaju po Novom Sadu: Za 2000 dinara partije kupuju glasove? (FOTO)
Fonet
Prvi je svoje listiće ubacio u odvojene kutije, nimalo euforičan što je njegov glas prvi pao u kutiju. - Bolje nam biti neće.
- Ajd' da glasam. Mada, ne znam ni zašto bih Već posle stotog glasača shvatam surovu istinu. Više od 60 odsto glasača starije je od 60 godina.
Fonet
Bez osmeha. Bez dobar dan. Bez hvala. Bez doviđenja. Svesni da ionako ništa neće promeniti.
Znate li koliko je onih koji ne umeju da se potpišu? Sigurno 20 ljudi je jedva "nabolo" svoje inicijale prilikom potpisa, a koje im je neko prethodno pokazao. Za koga će glasati teta u roze majici?
Fonet
Po izrazima lica sam im dodeljivala stranku. Poražavajuće je da je toliko veliki procenat starih. Jedino su oni svesni da je glasanje građanska obaveza. Jedino su oni obukli najbolje odelo i došli da izvrše svoju obavezu. Mlade je bolelo uvo. Da li su "zapalili" iz Srbije? Ili ih mrzi da se "cimaju"? Ili ih prosto ne zanima politika Jedan, jedan, jedan, jedan, tri, jedan. Četiri. Jedan, jedan, jedan, jedan, jedan, jedan, pet.
Fonet
Gomila sa papirima SNS glasača rapidno je rasla. Rezultati brojanja pokazali su da je i na biračkom mestu na kom sam radila SNS dobio oko 50 odsto glasova. Srbija izgubila volju. Mladi, koji bi po difoltu trebalo da su za opoziciju, digli su ruke od svega. Stariji

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.