ŠTA ZNAČI OVA PORUKA IZ NJUJORK TAJMSA? Oni su ovako nazvali formiranje VOJSKE KOSOVA!
"Njujork tajms" ima svoje gledište, Foto: Haxorjoe

zagonetni amerikanci

ŠTA ZNAČI OVA PORUKA IZ NJUJORK TAJMSA? Oni su ovako nazvali formiranje VOJSKE KOSOVA!

Plan vlade u Prištini je da 3.000 slabo naoružanih pripadnika Kosovskih bezbedonosnih snaga pretvori u vojsku koja će imati 5.000 aktivnih trupa

Objavljeno: 19:42h

Ugledni američki "Njujork tajms" takođe se bavio temom formiranja Vojske Kosova, i to iz različitih uglova.

Dnevnik piše da je kosovski parlament usvojio zakon o formiranju oružanih snaga, uprkos protivljenu NATO-a i Evropske unije, kao i Srbije koja je, pišu Amerikaci, spremna da oružjem brani Srbe na Kosovu.

Zanimlivo, naslov ovog teksta je "Kosovo formiralo armiju, protiv želja Srbije i NATO".

Plan vlade u Prištini je da 3.000 slabo naoružanih pripadnika Kosovskih bezbedonosnih snaga pretvori u vojsku koja će imati 5.000 aktivnih trupa i 3.000 rezervista u narednoj deceniji.

Oni naglašavaju da sednici nisu prisustvovali predstavnici Srba u parlamentu.

List navodi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića datu juče u Trsteniku:

- Nijedan međunarodni zakon im ne daje pravo da formiraju vojsku. Sve što radi Priština - i evidentno uz podršku SAD i Britanije - je protivzakonito - rekao je Vučić, a prenosi "Njujork tajms".

List takođe prenosi i reči premijerke Ane Brnabić koja je rekla da će, uprkos svemu, Srbija nastaviti putem mira i stabilnosti, putem prosperiteta, ali je i naglasila kako se nada da Beograd neće morati da koristi nijednu od 28.000 trupa kako bi zaštito srpsku manjinu na Kosovu.

Naravno, presnose i reči premijra tzv. Kosova Ramuša Haradinaja da je novoformirana vojska - snaga mira. On takođe kaže da su netačne tvrdnje da će Kosovo koristiti vojnu silu protiv Srba ili drugih suseda, optuživši Beograd za širenje lažnih optužbi putem medija i tvrdnji da će Vojska Kosova biti pretnja miru u regionu.

List na kraju teksta konstatuje da je KFOR ime za mirovne trupe NATO-a na Kosovu, da trenutno broje 5.000 vojnika, među kojima je 600 američkih.

BONUS VIDEO:

POGREBNA POVORKA POŠLA IZ STUDENTSKE MENZE: Pokoj mu duši... Studenti u Mitrovici danas sahranili međunarodno pravo i Rezoluciju 1244! Kfor kroz žicu posmatrao šta se događa (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.