ALBANCI SE BOJE OVE ŽENE VIŠE NEGO SRBA! Pred njom kleče Tači, Haradinaj i Veselji, a ona VLADA KOSOVOM iz Amerike
Vlora Čitaku sa Ramušem Haradinajem u Americi, Foto: Fejsbuk

VEDRI I OBLAČI BELOM KUĆOM

ALBANCI SE BOJE OVE ŽENE VIŠE NEGO SRBA! Pred njom kleče Tači, Haradinaj i Veselji, a ona VLADA KOSOVOM iz Amerike

Sve o Albanki koja vuče glavne poteze iz SAD

Objavljeno:
Darko Zlojutro

"Albanci drže pola Menhenta", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čime je potvrdio da doseljenici u SAD iz Albanije daju ogroman novac za nezavisnost Kosova, ali i stvaranje Velike Albanije. Ipak, glavnu ulogu za Albance u Vašingtonu igra, verovali ili ne jedna žena!

Žena, Albanka sa Kosova glavna je poluga i veza Prištine sa Belom kućom i Stejt departmentom. Ona im otvara sva vrata, od Trampa, preko Pompea, do ključnih igrača u Stejt departmentu. Ta Albanka zove se Vlora Čitaku.

Kako saznaje Espreso.co.rs iz diplomatskih izvora ambasadorka takozvane republike Kosovo Vlora Čitaku, narodski rečeno vedri i oblači Albancima u Americi. Pred njom se "mole" i Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj. Kako?

Baš tako kako ste pročitali, jer im upravo ona, preko svojih veza i albanskog lobija (jedan od najjačih u Americi) zakazuje sastanke sa visokim zvaničnicima u Stejt departmentu ili Beloj kući.

Koliko je Vlora moćna najbolje se moglo videti prilikom poslednjeg susreta Hašima Tačija i Majkla Pompea u Vašingtonu, gde je upravo Čitaku bila ta spona ovog sastanka. Takođe je uslikana kako takozvanog Gospodara Kosova Kadrija Veseljija vodi od kancelarije do kancelarije u Vašingtonu, gde je ovajj došao po zeleno svetlo za formiranje Vojske Kosova.

Čitaku obavlja mnoge poslove za Albance u SAD, a nema problem da to javno i objavi, tako je na svom fejsbuk profilu objavila i fotografiju svih ljudi koji joj pomažu u lobiranju za kako je istakla "albansku stvar".

Da ona samo ne govori pod zastavom takozvanog Koosva svedoče i brojne fotografije gde je kako govornik pod zastavom i grbom Albanije.

A proslavila se i kao borac za očuvanje tekovina OVK i to verovali ili ne na tlu Amerike, gde je organizovala mnoge manifestacije u čast poginulih terorista.

Takođe je gurnula prst u oko Srbiji kada je na Dan zastave organizovala grandioznu proslavu u Dalasu, na kom je bio vrh Stejt departmenta a na kom se pokazivao dvoglavi orao i pretilo Srbiji?!

Ostaće upamćena i njena burna rasprava sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem na sednici Generalne skupštine UN o Kosovu, kada je otvoreno provocirala Srbiju i optužila Srbe za ubistva Albanaca.

Istine radi u belu kuću ju je po prvi put uveo nekadašnji predsednik SAD Barak Obama, a od tada su joj sva vrata otvorena u Americi.

Koliko je važna osoba za Albance u Americi svedoči i činjenica da je na sahrani Džordža Buša seniora sedela u prvim redovima.

1 / 5 Foto: Fejsbuk

Pogledajte još fotografija Vlore Čitaku i njenih veza u Sjedinjenim Američkim Državama:

1 / 5 Foto: Fejsbuk

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.