SRBI SUTRA SPREMAJU AKCIJU NA KOSOVU: U podne kreće i trajaće jedan sat!
Sutra se organizuje protest, Foto: Fonet

spremni!

SRBI SUTRA SPREMAJU AKCIJU NA KOSOVU: U podne kreće i trajaće jedan sat!

Prema rečima Rakića, protesti će biti održani na više lokacija

Objavljeno:

U srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu sutra u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu, kaže ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima nakon zatvorenog dela sastanaka sa predsednikom Vučićem da su predstavnici Srba obavestili predsednika Srbije i državno rukovodstvo da ne mogu biti "nemi posmatrači" povodom mera Prištine.

Tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku i najavio da će u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

"Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice" rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem", rekao je Rakić novinarima i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Prema rečima Rakića, protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Kliničkog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za 7 dana.

Vlada Srbije radiće 24 časa sa Srbima na KiM na rešavanju problema nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i najavio da su se na današnjem sastanku u Beogradu dogovorili da prva, mirna, "gandijevska" akcija u trajanju od jednog sata bude organizovana sutra u južnoj pokrajini.

Djurić je u izjavi novinarima nakon sastanka predstavnika Srba sa KiM s predsednikom Aleksandrom Vučićem kazao da Priština sprovodi ekonomski pogrom nad Srbima na KiM sa ciljem njihovog proterivanja, te da je ovo što se dešava namicanje omče oko vrata svim Srbima u južnoj pokrajini.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.