DRECUN: Sastanak u Briselu pokazaće da li dijalog ima perspektivu!
Foto: Fonet

pregovori

DRECUN: Sastanak u Briselu pokazaće da li dijalog ima perspektivu!

Prema njegovim rečima, Priština dolazi dobro pripremljena, jer su imali sastanke sa zemljama kvinte i sa SAD

Objavljeno:

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas da će Srbija u narednom periodu biti suočena sa pokušajem Prištine da trguje sa Zajednicom srpskih opština (ZSO) i nema dilemu da će sutrašnji sastanak u Biselu odrediti dalji tok događaja, odnosno, da li će se nastaviti samo sa implementacijom onoga što je dogovoreno ili će se ući u fazu kada će početi razgovori o rešavanju konačnog statusa Kosova.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Drecun je rekao da je posebno važna sutrašnja runda razgovora u Briselu, jer će pokazati da li dijalog ima perspektivu ili će biti pro forme, nastavljen tek da se održava u životu.

- Nema dileme da će se na sastanku odrediti dalji tok događaja da li će se nastaviti samo sa implementacijom onoga što je dogovoreno ili će se ući u fazu kada će početi razgovori o rešavanju konačnog statusa Kosova - rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, Priština dolazi dobro pripremljena, jer su imali sastanke sa zemljama kvinte i sa SAD, a da je sada važno videti kakvu su taktiku smislili i šta će staviti na sto.

Bonus video:

Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.