OMEROVIĆ: Dan pobede nad fašizmom je prilika da se Srbija seti svoje slavne antifašističke prošlosti!
Omerović je upozorio da se zlo može ponoviti, Foto: Fonet

Dan pobede nad fašizmom

OMEROVIĆ: Dan pobede nad fašizmom je prilika da se Srbija seti svoje slavne antifašističke prošlosti!

Antifašisti moraju da imaju svoje svoje mesto koje zaslužuju

Objavljeno:

Meho Omerović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova čestitao je građanima Srbije Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uz poruku da "antifašisti moraju da imaju svoje svoje mesto koje zaslužuju".

Omerović je u pisanoj izjavi naveo da danas u Srbiji postoje oni koji bi da ponište istorijski doprinos jedinog istinskog antifašističkog pokreta - partizanskog i da izjednače žrtve sa zločincima.

- Dan pobede nad fašizmom je prilika da se Srbija seti svoje slavne antifašističke prošlosti ali i da osudimo sve pojave i oblike fašizma koji se javljaju kao i one koji ih podržavaju. Srbija se izgleda stidi svoje jedine, stvarne antifašisticke borbe. Danas istoriju pišu poraženi i to sa osvetničkim rukopisom - istakao je Omerović.

Omerović je upozorio da se zlo može ponoviti. - Ako budemo zatvarali oči pred pojavnim oblicima koje gledamo - veličanje zločinaca na fudbalskim stadionima, mitinzi podrške rehabilitacijama saradnika nacističke Nemačke, šovinistička divljanja uz nacističke pozdrave, negiranje zločina, izjednačavanja kolabiracionista sa istinskim borcima protiv fašizma, prekrajanja istorije, izbacivanja antifašizma iz istorije, reči mržnje i pretnje koje slušamo svaki dan i na javnoj političkoj sceni - onda nam se može ponoviti zlo - naglasio je Omerović.

Bonus Video:

Dobrosav Marić, direktor Filijale za grad Beograd o merama NSZZ

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.