WALKING DEAD NA SRPSKI NAČIN: Čeda i Vuk se politički POVAMPIRE jedino na ova dva datuma u godini!
Foto: Filip Plavčić, Printscreen

živi mrtvaci

WALKING DEAD NA SRPSKI NAČIN: Čeda i Vuk se politički POVAMPIRE jedino na ova dva datuma u godini!

Ako ništa drugo, država nam je stvorena za taloženje "političkog otpada"

Objavljeno:

Nekad vatreni opozicionari i političari koji su pokrenuli borbu za demokratiju i drugačiju, slobodnu Srbiju, postali su "political the walking dead" - politički zombiji.

Čedomir Jovanović i Vuk Drašković i dalje žive na slavi "ranijih radova", jer današnjih - nema.

Ni debakl na beogradskim izborima neće sprečiti Čedomira Jovanovića da odustane od bavljenja politikom. Liberalno-demokratska partija doživela je potpuni poraz osvojivši 0.2 odsto glasova, ali Jovanovića poražavajući rezultat nije uzdrmao.

foto: Damir Dervišagić

Lidera LDP nismo mnogo čuli u predizbornoj kampanji. Trudili smo se, ali Jovanović kao da je rešio da je bolje da ćuti kao zaliven i ponudi "nova lica".

Ipak, svake godine, jednog dana, Čeda je "najistaknutiji". Ili se bar trudi da bude. Pogađate, u pitanju je godišnjica smrti nekadašnjeg premijera, Zorana Đinđića.

foto: Filip Plavčić

Jovanović je bio jedan od najbližih Đinđićevih saradnika, a da li je nastavio s politikom koju je propagirao Zoran Đinđić, najbolje govore njegova dela, ali i rezultati.

Uprkos svemu tome, on svake godine 12. marta predvodi "šetnju za Zorana".

Jovanović je često povodom obeležavanja godišnjica Đinđićevog ubistva govorio "da se neće obazirati, kao što se ni Zoran nije obazirao, na to da li su u parlamentu ili van njega, da li su u vlasti ili opoziciji, da li ih razume ovoliko ili onoliko procenata birača, sve dok tu gde jesmo sa najviše uspeha radimo posao zbog kog se bavimo politikom".

Lupi Čeda i ostade živ.

Čeda predvodi kolonu
Čeda predvodi kolonu foto: Filip Plavčić

No, nije jedini "politički zombi" koji se pomalja samo jednom godišnje.

Vuk Drašković.

Složićete se da je ironija što je lider protesta 9. marta 1991. godine Vuk Drašković, čovek zapaljivih govora, koji je označio početak opozicione vaninstitucionalne borbe u Srbiji i razvoj demokratije i koji je na ulice Beograda izveo oko sto hiljada ljudi, danas nema slika onoga što je bio.

Drašković je zbog svojih ideala i uverenja hapšen, na njega su "pucali" vodeni topovi, od tadašnjeg lidera najveće opozicione stranke SPO, postao je mlaka politička ličnost ili politički zombi koji vaskrsne samo na godišnjicu devetomartovskih demonstracija.

I ovog devetog marta, Drašković je govorio o davnoj 1991. godini i demonstracijama koje su označile preokret i koje su bile oslonac za početak rađanja demokratije u Srbiji.

Do 9. marta, Vuka nije bilo ni na mapi.

Vuk Drašković je predvodio opoziciju devedesetih godina
Vuk Drašković je predvodio opoziciju devedesetih godina foto: Printscreen / Youtube / Abraxas Pandza

Svake godine ista priča. Drašković i Čeda vaskrsnu 9. i 12. marta, a do tada u na političkoj sceni Srbije su u "ilegali".

Ako ništa drugo, država nam je stvorena za taloženje "političkih ostataka".

BONSU VIDEO:

Espreso Twitter: Miljan Damjanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.