SPREMA SE REKONSTRUKCIJA VLADE U NEMANJINOJ! Ko su ministri kojima se izmiču fotelje, a ko su im ZAMENE?
Foto: Fonet

sve je na ani brnabić

SPREMA SE REKONSTRUKCIJA VLADE U NEMANJINOJ! Ko su ministri kojima se izmiču fotelje, a ko su im ZAMENE?

Politička tema nedelje

Objavljeno:

Glasine o rekonstrukciji Vlade Ane Brnabić prete da prerastu nivo glasina, šuška se u Nemanjinoj, gde se uveliko sprema zamena za pojedine ministre, saznaje Espreso.

Ni lider SNS Aleksandar Vučić nije negirao da je ovo nemoguće, ali je doduše, na pitanje novinara, kazao da je sve na Ani Brnabić, kao i da će SNS, kada dođe vreme i ako bude upitana dati svoj stav.

Rekonstrukciju Vlade najavio je i ministar Aleksandar Vulin, a to je pouzdan znak da se nešto sprema.

Da li će Ana menjati svoj tim?
Da li će Ana menjati svoj tim?foto: Fonet

Priče o rekonstrukciji dolaze u vreme kada su neki vladajući kadrovi, poput bivšeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, u potrazi za novim foteljama, pa se čini da će neke ministarske biti upražnjene.

Kako saznajemo, najizglednije je da uskoro član Vlade ne bude Dušan Vujović, ministar finansija, koji je, kako se priča u Nemanjinoj, sve češće nedostupan premijerki Ani Brnabić. Njegov zamenik bi mogao da bude upravo Siniša Mali, koga i kladionice vide kao favorita za budućeg ministra. Inače, šuška se i da je Vujović bio i "inspiracija" da se tim iz Nemanjine 11 izmeni.

Gubi fotelju? Dušan Vujović 'viđen
Gubi fotelju? Dušan Vujović "viđen" za rekonstrukcijufoto: Fonet

Zbog zdravstvenih problema bez ministarske funkcije bi mogao da ostane i Goran Knežević, koji vodi sektor privrede. Kako se o njegovoj zameni još ne spekuliše, mnogi misle da šanse da vodi ovaj bitan resurs ima Goran Vesić, ako se odluči da gradsku vlast zameni republičkom.

Još tri ministra su na "tapeti", jer navodno postoji nezadovoljstvo radom ovih resursa.

Da li je Zoran Radojičić viđen za novog ministra?
Da li je Zoran Radojičić viđen za novog ministra?foto: Fonet

U pitanju je zdravstvo i Zlatibor Lončar (najizgledniji naslednik je direktor Tiršove, Zoran Radojičić, koji je bio prvi na gradskoj izbornoj listi), ali i sport, koji je do sada vodio bivši vaterpolista Vanja Udovičić.

Zbog gafova u poslednje vreme u fotelji ministra kulture mogao bi da se nađe neko ko bi zamenio Vladana Vukosavljevića, a kako je direktorka beogradskog Festivala igre, Aja Jung, bila na listi SNS za beogradske izbore, mnogi pretpostavljaju da bi njoj mogla da bude ponuđena ova funkcija, s obzirom na ro da uspešno vodi manifestaciju po kojoj je kulturni život Beograda poznat širom sveta.

Ko bi preuzeo sport još uvek je nepoznato, ali trebalo bi podsetiti da su listu SNS podržali košarkaši Milan Gurović i Goran Grbović.

Dakle, vrlo su izgledne promene u čak pet resora, dok se čini da potresa neće biti u kabinetima koje vode Zorana Mihajlović, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović i Nela Kuburović.

Menja li se tim?
Menja li se tim?foto: Zorana Jevtić

Vlada Ane Brnabić izabrana je prošlog leta, ima 18 ministarstava, dva više od prethodne.

Među novim ministarskim licima tada su se našli Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović.

Bonus video:

Espreso anketa - Ko treba da bude novi gradonačelnik Beograda?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.