Odbor Skupštine Srbije odobrio još jednu funkciju Vladimiru Đukanoviću
Đukanović će obavljati i funkciju člana Nadzornog odbora u preduzeću "Junet internešnal", Foto: Nebojša Mandić

svestran

Odbor Skupštine Srbije odobrio još jednu funkciju Vladimiru Đukanoviću

Ovakva odluka je naišla na negodovanje poslanika DS i Dosta je bilo

Objavljeno: 13:17h

Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je danas saglasnost poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Vladimiru Đukanoviću za obavljanje još jedne funkcije. Đukanović je dobio pozitivno mišljenje da obavlja i funkciju člana Nadzornog odbora u preduzeću "Junet internešnal" što je naišlo na negodovanje poslanika Demokratske stranke i Dosta je bilo. Poslanica DS Aleksandra Jerkov pitala je kakve veze Đukanović ima sa obavljanjem tog posla i kakve veze Đukanović ima sa Telekomom koji ga je predložio za člana nadzornog odbora, te kako je moguće da Telekom od svih ljudi odlučio da predloži baš Đukanovića.

Ona je pitala kakve kvalifikacije Đukanović ima za obavljanje tog posla i ukazala da nema sednice odbora na kojoj se ne nekome odobravaju duple funkcije. Poslanik SNS Aleksandar Marković rekao je da nema sukoba interesa u tome da Đukanović obavlja još jednu funkciju i da je suština kritike Aleksandre Jerkov samo ta što je Đukanović član SNS. - Stvara se atmosfera i priča kako mi samo gomilamo funkcije. Ovde je ustvari problem samo to što je Đukanović član SNS, da nije bio bi on onda i ekspert i lep i pametan - ocenio je Marković.

Poslanica DJB Branka Stamenković takođe je kritikovala gomilanje funkcija navodeći da odbor ima moć i odgovornost da bude prva linija odbrane od tako nečeg i da bi trebalo gomilanju funkcija stati na put. Pozitivno mišljenje za obavljanje još jedne funkcije odbor je dao i sudiji Prekršajnog suda u Negotinu Dragani Lekić Jović, dok se oglasio nenadležnim za zahtev sudije Osnovnog suda u Negotinu Snežane Badjić Stamenov, jer ju je za sudiju izabrao Visoki savet sudstva, a ne parlament. Odbor je danas odobrio predlog Zaštinika građana o maksimalnom broju zaposlenih na nedoredjeno vreme u stručnoj službi te institucije - odnosno odobreno je da ukupan broj zaposlenih bude 106, umesto dosadašnjih 76.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.