Aleksandar Vučić razgovarao sa Hašimom Tačijem: Pogrešan je put da neko dobije sve, a neko ništa
Aleksandar Vučić i Hašim Tači, Foto: Fonet

Novi Razgovor

Aleksandar Vučić razgovarao sa Hašimom Tačijem: Pogrešan je put da neko dobije sve, a neko ništa

"Mi moramo da je odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

Vučić je za RTS rekao da su razgovarali o nastavku dijaloga i rešavanju problema

Kako je naveo, ne razume zašto su prihvatili samo razmenu informacija kada je reč o istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali se nada da će oni pronaći njegove ubice. Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

"Mi moramo da je odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup. Da izgubimo najmanje što moramo a da dobijemo najviše što možemo i ja sam bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora da bude takva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljni i ljuti. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobiju ništa, mislim da je to pogrešan put i da on nikada neće dovesti ni do kakvog rešenja", rekao je Vučić.

Istakao je da, ako neko misli da može da dobije sve a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji neće dovesti do rešenja. Aleksandar Vučić sastao se i sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom. Posle sastanka, predsednik je rekao da su razgovarali o investicijama.

"Znate da smo jedva uspeli da sačuvamo poljsku investiciju, 'Telefoniku' u Zaječaru, i sada oni rade dobro. Stigla je i njihova firma u Smederevsku mlekaru, u Prvu iskru Barič. Dolazi sve više poljskih investitora, mi želimo da ih ugostimo, da dođu u našu zemlju", rekao je Vučić.

Dodao je da se trgovinska razmena sa Poljskom uvećava iz godine u godinu i da Poljska postajezemlja koja je petnaesta po našem izvozu, a šesta po našem uvozu. "Njen značaj u Srbiji raste, kao što raste značaj Poljske u EU", naveo je Vučić. Aleksandar Vučić se na marginama foruma u Davosu sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.