ALBANCI OPTUŽUJU SRBIJU DA PRIPREMA TAJNI PLAN ZA NEMIRE NA KOSOVU: Izmislili jedinicu Vukove i postavili fotografiju iz igrice (FOTO)
Foto: Printscreen

vest se masovno širi!

ALBANCI OPTUŽUJU SRBIJU DA PRIPREMA TAJNI PLAN ZA NEMIRE NA KOSOVU: Izmislili jedinicu Vukove i postavili fotografiju iz igrice (FOTO)

Haos na društvenim mrežama

Objavljeno: 10:52h

Sajt express.com objavio je tekst pod naslovom: "'Vukovi': tajna jedinica Srbije koja izaziva nemire na Kosovu".

Naime, kako prenose u tekstu, "Srbija priprema tajni plan koji će izazvati nemire na Kosovu tokom 2018. godine. To je jedan od zaključaka dokumenta koji je u ponedjeljak objavio Institut za međunarodne studije Kosova".

S druge strane, mnogi tvrde da se radi o lažnoj informaciji, odnosno, izmišljanju nepostojeće vojske. Cilj je, kako se smatra, zaplašiti alabanski narod, a govori se o srpskoj vojsci namerno, kako bi se provocirali Srbi na Kosovu.

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, podelila je na svom Tviter nalogu ovu vest i izrazila svoju zabrinutust.

U komentarima se povela polemika o verodostojnosti i istinitosti vesti.

U istoj vesti se pominje i ubistvo Olivera Ivanovića, kao i da Beograd traži da se uključi u istragu o ovom atentatu.

Inače, na sličan način na koji su sada Srbi optuženi da su spremni da izazovu nemire na Kosovu, pokojni Ivanović je žigosan kao ratni zločinac.

foto: Beta/Saša Đorđević

Nacionalističkoj albanskoj eliti u Prištini je Ivanović bio trn u oku jer se svojim najčešće mirnim i na činjenicama baziranim stilom komuniciranja bespogovorno borio za prava srpske manjine na KiM. Zastranjivanja je ovaj političar, koji je tečno govorio engleski, javno žigosao.

2014. godine je Eulex pokušao da ga u jednom najbaže rečeno čudnovatom sudskom procesu žigoše kao ratnog zločinca i da ga na 9 godina strpa u kazamat. To je iznenadilo mnoge jer čak ni albanski nacionalisti Ivanovića nisu optuživali za ratne zločine. Pokušaj da ga pretvore u ratnog zločinca propao je u apelacionom postupku, ali ga je, nevino optuženog koštao tri godine života, prenosili su nemački mediji činjenice o njegovoj sudbini.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.