KAKVA SRAMOTA, ALBANSKI POLITIČAR PLJUJE PO MRTVOM OLIVERU IVANOVIĆU: Čemu tolika frka oko njegove smrti, ON JE RATNI ZLOČINAC?!
Gezim Keljmendi je jedan od najekstremnijih albanskih političara, Foto: Telegrafi

strašno

KAKVA SRAMOTA, ALBANSKI POLITIČAR PLJUJE PO MRTVOM OLIVERU IVANOVIĆU: Čemu tolika frka oko njegove smrti, ON JE RATNI ZLOČINAC?!

Keljmendi je poznat kao jedan od najvećih ekstremista među Albancima

Objavljeno: 14:42h

Albanski poslanik Gezim Keljmendi teško je juče izvređao mrtvog Olivera Ivanovića, nazvavši ga ratnim zločincem!

On je u emisiji "Debat D Plus" na RTV Dukađini rekao da mu nije jasno čemu toliko "frke" oko smrti Olivera Ivanovića, i da bi umesto sve priče o tome trebalo obeležavati masakr u Račku.

- Reakcija na ubistvo Ivanovića je preterana. Zašto tolika reakcija - upitao se Keljmendi.

On je rekao da krivci za ubistvo treba da se pronađu i kazne, ali da mu nije jasno zašto toliko priče oko smrti čoveka koji je optužen za ratne zločine na Kosovu.

- On je ubijao Albance. On je ratni zločinac. Čemu sve ovo - zaključio je Keljmendi, poznat po ekstremističkim stavovima i nastupima u Skupštini Kosova.

Na meti ekstremnih Albanaca

Nacionalističkoj albanskoj eliti u Prištini je Ivanović bio trn u oku, jer se svojim najčešće mirnim i na činjenicama baziranim stilom komuniciranja bespogovorno borio za prava srpske manjine na KiM. Zastranjivanja je ovaj političar, koji je tečno govorio engleski, javno žigosao.

2014. godine je Eulex pokušao da ga u jednom najbaže rečeno čudnovatom sudskom procesu žigoše kao ratnog zločinca i da ga na 9 godina strpa u kazamat. To je iznenadilo mnoge jer čak ni albanski nacionalisti Ivanovića nisu optuživali za ratne zločine. Pokušaj da ga pretvore u ratnog zločinca propao je u apelacionom postupku, ali ga je, nevino optuženog koštao tri godine života, prenosili su nemački mediji činjenice o njegovoj sudbini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.