PATRIJARH JE KRIV SAMO ZATO ŠTO VOLI VUČIĆA: Vulin se zahvalio Irineju
Aleksandar Vulin poručuje da je hajka na patrijarha Irineja neopravdana, Foto: Printscreen/youtube

odbrana!

PATRIJARH JE KRIV SAMO ZATO ŠTO VOLI VUČIĆA: Vulin se zahvalio Irineju

Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink poručuje da je hajka na patrijarha Irineja neopravdana

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink zahvalio je patrijarhu Irineju na izjavi kojom se zahvaljuje Bogu na postojanju Aleksandra Vučića

PATRIJARH PAVLE je 2005. godine zastao usred govora, A ONDA JE REKAO OVO O KOSOVU, i svi su zaćutali! (VIDEO)

- Hvala mu pre svega na hrabrosti jer svi znamo šta ga sada čeka. On je izneo svoje mišljenje, na šta je imao pravo. U ovoj zemlji imate pravo da mrzite i kunete Vučića, a ako kažete nešto dobro, pretrpećete najgore uvrede - kaže Vulin.

Izjava mitropolita Amfilohija, kako je podsetio, naišla je na tajac i tišinu javnosti. S druge strane stav pratrijarha Irineja dočekan je na nož.

- Nikada se ovoliko ružnih reči na račun srpskog patrijarha nije izgovorilo u Srbiji. A zašto? Zato što je rekao svoje mišljenje o prvom čoveku Srbije. Amfilohije nije doživeo ovakvu mržnju. Oni koji su ćutali dok je Amfilohije bacao kletve, sada bacaju kletve na srpskog patrijarha. To je nedopustivo - rekao je ministar.

ĐILAS, JANKOVIĆ I JEREMIĆ PORUČILI: Slobodni Šabac, uskoro i Beograd

U Srbiji postoji samo jedna razdelnica - mržnja prema Vučiću, kaže ministar, i dodaje da je svako dobar i prihvatljiv onoliko koliko jako i intenzivno mrzi predsednika.

- Amfilohija su ti isti napadali kada je iznosio svoje stavove o drugim stvarima, a sada kada vređa Vučića, on je tim istim ljudima borac za slobodu. Do juče su ga mrzeli, sada ga obožavaju - kaže ministar Vulin.

Ministar je dodao da je velika čast predsedniku da ima poštovanje srpskog patrijarha i da se to dešava retko u istoriji.

- Kada patrijarh kaže ovako nešto, stavlja vas u istoriju. Zato mora da prestane politika mržnje, da prestanu da ga ismevaju zbog iznošenja svog stava - kaže ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.