SVET POŠTUJE NAŠU VOJNU NEUTRALNOST, JER NE MOŽE DA PRIUŠTI DA IMA TAKO MOĆNOG NEPRIJATELJA! Da li verujete da je Vulin izjavio ovako nešto?!
Foto: Fonetmod

nema blama

SVET POŠTUJE NAŠU VOJNU NEUTRALNOST, JER NE MOŽE DA PRIUŠTI DA IMA TAKO MOĆNOG NEPRIJATELJA! Da li verujete da je Vulin izjavio ovako nešto?!

Da li se malo zaneo?!

Objavljeno:

Ministar odbrane ne prestaje da briljira. Ovog puta nije u pitanju uniforma, stajling ili montaža... Čak nije ni pista koja je sve sem pista.

Aleksandar Vulin ocenio je da je jedan od razloga zašto se vojna neutralnost Srbije poštuje i zašto bi se u nekim budućim sukobima poštovala - snaga naše vojske. - NATO pakt bezuslovno poštuje našu neutralnost, baš kao što je poštuju i Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbeznosti (ODKB), Ruska Federacija i sve ostale zemlje, ali jedan od razloga zašto se poštuje i zašto bi se u nekim budućim sukobima poštovala, jeste snaga naše vojske - rekao je Vulin. Ministar je, upitan da li bi se u slučaju nekog otvorenog konflikta poštovala vojna neutralnost Srbije, rekao da, ako je zemlja dovoljno snažna da stane iza svoje odluke, izdrži je i suprotstavi se svakom ko misli da vojnu neutralnost može da okrene na jednu od strana - onda će neutralnost biti zaista i poštovana.

Aleksandar Vulin kao ministar odbrane
Aleksandar Vulin kao ministar odbranefoto: Printscreen/youtube

- Ako ste slabi, ako nemate mogućnost da stanete iza sopstvene odluke i da garantujete za nju svojom snagom, onda se vaša neutralnost ne poštuje, onda će svako od vaše zemlje ili od vas, uzeti ono što mu je potrebno. Ovako, mi ćemo biti vojno neutralni, u bilo kakvom svetskom sukobu ostali bismo vojno neutralni, a našu neutralnost svako bi poštovao, jer ne bi bilo smisla da od Srbije pravi jednog moćnog neprijatelja, pogotovo kad to nismo nikome - rekao je Vulin. Srbija nema razloga da se plaši bilo koga, jer svojom politikom i ponašanjem nije izazvala ničiju reakciju, napominje ministar, zbog čega smatra da bi zaista bilo jako teško pronaći razlog da se neko sukobi sa našom zemljom. - Promenila su se vremena i od NATO agresije, promenile su se i svetske prilike, nisam siguran da bilo ko može uopšte da razmišlja o tome da napadne Srbiju i zašto bi, uostalom, i to radio - pita se ministar.

CEO INTERNET PLAČE OD SMEHA ZBOG OVE MONTAŽE VULINA: Svi mu pišu VULIN, LAKŠE SE DIŠE! (FOTO)

VULIN JE CIVILNO LICE, ZAŠTO ONDA NOSI PARAUNIFORMU? Tviter gori zbog stajlinga ministra odbrane! (FOTO)

Primećuje, međutim, da postoje i druge bezbednosne pretnje, koje nisu u bilo kom paktu, ili u nekoj državi - terorističke, sajber pretnje, zatim migracije, koje kao krizu na svetskom nivou nose sa sobom brojne izazove i pretnje i na sve to se, kaže ministar, mora odgovoriti.

- Nisu ovo vremena rovova i razmene artiljerijske vatre, ovo su vremena u kojima se pretnje pokazuju na druge načine i mi se trudimo da odgovorimo na sve - rekao je Vulin.

Ni tviterašima nije promakla ova izjava Aleksandra Vulina.

BONUS VIDEO:

Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.