ANA BRNABIĆ: Novinari se u ovoj zemlji NIČEGA NE PLAŠE!
Premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: Zorana Jevtić

narodni muzej će biti završen u junu

ANA BRNABIĆ: Novinari se u ovoj zemlji NIČEGA NE PLAŠE!

Ocenila je i da je važno da se u prosvetu uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji

Objavljeno: 22:42h

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je večeras da u Srbiji postoje objektivni novinari, ali da ih je veoma malo, dodajući da ne misli da se novinari u zemlji nečega plaše.

- Moja izjava u Evropskom parlamentu je bila da mislim da ih uglavnom ima za ili protiv, da imamo jako malo objektivnih - rekla je Ana Brnabić u intervju za televiziju Prva upitana da li u Srbiji postoje objektivni novinari.

NATERALI SMO SRPSKE POSLANIKE DA IZ KUTIJE IZVLAČE ŽELJE SVOJIM KOLEGAMA POLITIČARIMA: Rezultat je HIT! (VIDEO)

Upitana da li misli da se novinari nečega plaše, ona je rekla da apsolutno ne misli da se novinari u Srbiji nečega plaše.

- Nisam stekla takav utisak. Čitam i nedeljnike, gledam i televizije koje ne podržavaju politiku Vlade, apsolutno ne bih mogla da kažem da se plaše bilo čega - rekla je ona.

Ona je rekla da joj je najviše radosti od kada je premijerka donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog uvođenja informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda osnovne škole.

Ocenila je da je važno da se u prosvetu uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji, rekavši da nije fer sistem u kome svih 80.000 nastavnika, učitelja i profesora dobijaju uvek univerzalno, jednako povećanje zato što nemaju svi isti učinak i ne trude se svi jednako.

Navela je i da je veoma zadovoljna sportom zbog sve većeg broja medalja, dodajuji da to ne bi bilo moguće bez značajnih ulaganja i nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

- Jako sam zadovoljna sportom, imamo sve više medalja, ali to ne bi moglo bez značajnih ulaganja u mandatu prethodne Vlade, bez nastavka ulaganja u mandatu ove Vlade i bez odgovorne politike nagrađivanja sportista i trenera - rekla je Ana Brnabić.

Upitana zašto četiri medalje paratekvondistima nisu plaćene, Ana Brnabić je rekla da je iznenađena time i da će proveriti.

Govoreći o kulturi, Ana Brnabić je rekla da je budžet za kulturu u 2018. godini povećan i da se nada da će rekonstrukcija Narodnog muzeja biti završena u junu ove godine što je, kako je ocenila, otimistična procena.

Bonus video:

Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

(Espreso.co.rs / Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.