VUĆIĆ: Šanse za dogovor sa Albancima su manje od 5%! Stefanović vrši pritisak na mene!
Aleksandar Vučić sumnja u konačni dogovor Srba i Albanaca, Foto: AP

nemoguće da obe strane budu zadovoljne

VUĆIĆ: Šanse za dogovor sa Albancima su manje od 5%! Stefanović vrši pritisak na mene!

Predsednik Srbije smatra da je nemoguće da Kosovo dobije stolicu u UN

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije promenio svoje mišljenje kada su u pitanju eventualni vanredni parlamentarni izbori i smatra da nam sada nisu potrebni.

- Nebojša Stefanović svakog dana vrši pritisak na mene da idemo na izbore. On mi je veoma blizak saradnik i veoma poštujem to što govori ali nisam promenio svoje mišljenje o tom pitanju - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović
Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanovićfoto: Fonet/Zoran Mrđa

Vučić je u intervjuu "Novostima" izjavio i da misli da je nemoguće da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, osim ako se ne postigne neka vrsta istorijskog sporazuma, kojim bi Srbi bili zadovoljni.

- Ovako je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da bi bilo dobro da se do kraja 2018. godine "konačno raspetlja kosovski čvor" ali i dodao da nije optimista po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

Aleksandar Vučić na sastanku sa šefom misije UNMIK-a
Aleksandar Vučić na sastanku sa šefom misije UNMIK-afoto: Beta / Miloš Miškov

- I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila - rekao je Vučić.

On je rekao da zna da bi bio prokazan u najvećem delu srpske javnosti od prvog trenutka, kada bi se eventualno došlo do kompromisa sa Albancima, ali da misli da bi za 20 godina bio slavljen.

- I kada šetam pa mi neki dobace 'izdajniče', drugi viču 'pederu', neki viknu 'stoko radikalska'. Ali svi se negde nadaju i čekaju da Vučić to reši, da sva kola teškog tovara sruče meni na leđa, i znajući da je to dobro, kažu kako je to katastrofa za naš nacionalni interes. No, bez obzira na to, istorijska stvar bi bila da postignemo dogovor sa Albancima i to bez sukoba - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.