SRBIJA ĆE MORATI DA PRIZNA KOSOVO! SAMO JA ĆU POBEDITI VUČIĆA! Izjave koje su obeležile 2017! (VIDEO)
Izjave političara u 2017. godini, Foto: Printscreen

PRESEK espreso INTERVJUA

SRBIJA ĆE MORATI DA PRIZNA KOSOVO! SAMO JA ĆU POBEDITI VUČIĆA! Izjave koje su obeležile 2017! (VIDEO)

Političari su za naš portal otvarali karte svake nedelje u "Espreso intervjuu nedelje"

Objavljeno: 14:27h
Milka Radović

Prethodna, 2017. godina bila je prilično zanimljiva kada su u pitanju politička dešavanja u Srbiji. Održani su predsednički izbori, formirana je Vlada Republike Srbije na čelu sa prvom gej premijerkom Anom Brnabić. Međutim, pre predsedničkih izbora, formiranja Vlade, ali i posle konačnih rezultata bilo je prilično žestokih izjava političara, i to za "Espreso".

Ovo su izjave koje su definitivno obeležile 2017. godinu:

Sonja Biserko: Srbija će morati da prizna Kosovo

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, u intervjuu za Espreso rekla je da smatra da je Kosovo nezavisno, i da je za situaciju na Kosovu već dugo odgovorna srpska država zbog državnog terora koji je dole sprovođen.

ESPRESO INTERVJU NEDELJE Sonja Biserko: Srbija će morati da prizna Kosovo! (VIDEO)

- To je manje više završena stvar. Nesposobnost srpskih elita da se bave stvarnim problemima Srbije ostavlja Kosovo kao jedini instrument njihovih očekivanja kada je reč o Bosni i Crnoj Gori. Naša elita je davno odustala od Kosova, građani Srbije odavno Kosovo računaju kao nezavisno. Treba pomenuti da je 2008. godine, kada je doneta deklaracija o nezavisnosti Kosova, kada je Koštunica ili neko od njegovih organizovao onaj pohod na strane ambasade i moleban, da su Srbija na tim izborima, u maju 2008. godine ipak glasala za proevropsku Srbiju. Srbija će u krajnjem ishodu priznati Kosovo!

Ana Brnabić: Srbija za Zapadnom Srbijom kasni 15-ak godina kada su e-uprave u pitanju. To vreme smo negde protraćili!

ANA BRNABIĆ ZA ESPRESO: Srbija za Zapadnom Evropom kasni 15-ak godina kada su e-uprave u pitanju! To vreme smo negde protraćili! (VIDEO)

- Mi kasnimo nekih 15-ak godina u smislu e - uprave, i elektronskih usluga. To je puno, i to je nažalost period koji smo mi negde protraćili, to mi nekako sa pozicije građanke najteže pada, jer nije postojalo nijedno realno objašnjenje zašto mi nismo išli brže sa tim. Što se tiče administrativnih procedura, ne kasnimo tako puno. Kad uvedemo elektronsku upravu sve će biti lakše, i brže, i rasteretiće sve.

Vuk Jeremić: Jedino ja mogu da pobedim Vučića i oni to znaju

ESPRESO INTERVJU Vuk Jeremić: Jedino ja mogu da pobedim Vučića i oni to znaju! (VIDEO)

- Ja ostajem pri svom obećanju, ali ja duboko verujem da ću biti taj koji ulazi u drugi krug, i ono što me čini uverenim je to što i dan danas, evo mi smo u poslednjim danima kampanje, režim sve svoje strele ispaljuje samo na mene. Da nisu uvereni da sam baš ja taj koji ulazi u drugi krug, drugačije bi se ponašali i prema meni, i prema ostalim kandidatima.

Zoran Živković: U Srbiji važe mafijaška pravila! Lažu kolike su plate, lažu o broju zaposlenih, lažu čak i o vremenskoj prognozi!

ZORAN ŽIVKOVIĆ: U Srbiji važe mafijaška pravila! Lažu kolike su plate, lažu o broju zaposlenih, lažu čak i o vremenskoj prognozi! (VIDEO)

- Mi živimo u mafijaškoj državi gde je laž svakodnevna pojava, lažu o tome kolike su plate, kolika je nezaposlenost, osim prognoze vremena, gde takođe lažu, ali onaj izveštaj vremena šta je bilo u toku dana, o tome već ne mogu da slažu, jer ako je padala kiša teško da mogu da kažu da je bilo sunce.

Dragan Šutanovac: Beograd zaslužuje bolje, jer je sada okupiran i ovi koji su na vlasti ga politički raskopavaju u želji da naprave marketing pred izbore!

DRAGAN ŠUTANOVAC: Beograd zaslužuje bolje, jer je sada OKUPIRAN i ovi koji su na vlasti ga POLITIČKI RASKOPAVAJU u želji da naprave marketing pred izbore! (VIDEO)

- Ja, kao neko ko je rođeni Beograđanin, ko je završio sve škole u Beogradu, ko je inženjer, pre svega mislim da Beograd zaista zaslužuje bolju vlast i da svi građani treba da glasaju za ono što je bolje, a to je definitivno ono što nije danas na vlasti, jer ovi koji su danas na vlasti su definitivno uzurpirali vlast, okupirali Beograd i kao što vidite, politički ga raskopavaju u želji da naprave marketing pred izbore.

Saša Radulović: Kad postanem predsednik prvo ću otpustiti Vučića

ESPRESO INTERVJU Saša Radulović: Kad postanem predsednik prvo ću OTPUSTITI Vučića! (VIDEO)

- Kad postanem predsednik prvo ću otpustiti Vučića sa čela koordinatora službi bezbednosti. Za razliku od Nikolića koji se nije mešao u svoj posao, ja bih svaki zakon koji je štetan vratio Skupštini, da vas podsetim otete su penzije, otete su plate, daju su sulude subvencije stranim investitorima, imamo koruptivne ugovore za Beograd na vodi, davanje vojvođanske zemlje nazovi Arapima i stranim investitorima. Ovakve stvari su sve prošle pored predsednika Nikolića bez da je reč rekao o njima. Najvažnije je od svega nakon poraza Vučića na ovim izborima, ja sam u prilici da promenim ceo sistem, tako da ovo nisu samo predsednički izbori.

Vojislav Šešelj: Ako postanem predsednik dovešću popove da okade zgradu Predsedništva!

ESPRESO INTERVJU ŠEŠELJ: Ako postanem predsednik dovešću POPOVE da OKADE zgradu PREDSEDNIŠTVA! (VIDEO)

- Ako postanem predsednik prvo ću položiti zakletvu, pa dovesti sveštenike da okade celu zgradu Predsedništva.

Marinika Tepić: Plašim se za svoj život! Miša Vacić me je proglasio jakobinskim teroristom, a dobro znamo da su oni završili na giljotini

MARINIKA TEPIĆ: Plašim se za svoj život! Miša Vacić me je proglasio JAKOBINSKIM TERORISTOM, a dobro znamo da su oni ZAVRŠILI NA GILJOTINI

- Naravno da se plašim za svoj život. Ne da sam se samo zabrinula, nego sam bila i ljuta i besna i izrazito uplašena kada je Miša Vacić u svojoj objavi mene proglasio jakobinskim teroristom, a svi dobro znamo da su jakobinci završili na giljotini.

Srđan Škoro: Janković misli da je 600.000 glasova osvojio sam! A kad god je pokušao da bude duhovit, ispao je glup u društvu!

INTERVJU SRĐAN ŠKORO: Janković misli da je 600.000 glasova osvojio sam! A kad god je pokušao da BUDE DUHOVIT, ispao je GLUP U DRUŠTVU! (VIDEO)

- On se uživeo u to da je tih 600.000 glasova osvojio sam, nije shvatio da je to dobio bukvalno na lotou tih 16 odsto. Saša Janković nije duhovit čovek i nije šarmantan. Kad god je pokušao da bude duhovit i šarmantan, onda je ispao glup u društvu.

Dušan Pavlović: Iz budžeta 15 milijardi na kazne i penale! To je rasipanje javnog novca! Ministar finansija da podnese ostavku!

DUŠAN PAVLOVIĆ: Iz budžeta 15 milijardi na kazne i penale! To je RASIPANJE JAVNOG NOVCA! Ministar finansija da podnese ostavku! (VIDEO)

- Kada na kazne i penale u jednoj godini potrošite 15 milijardi dinara, to znači da imate 15 milijardi dinara za neke druge važne potrebe koje onda ne možete da platite, kao na primer neke socijalne potrebe, dečja zaštita, novac koji se izdvaja za zdravstveno osiguranje, za penzije. To je jako neodgovorno ponašanje, rasipanje javnog novca koji može da se upotrebi za neke društvene potrebe, za neki društveni cilj...Naravno, niko nije odgovarao do sad za to. Ne samo da niko nije odgovarao krivično, prekršajno, nego čak ni politički. Niko nije smenjen zbog toga, niko nije podneo ostavku, niko čak ne oseća kao vrstu nekog ličnog čina da podnese ostavku. Evo, recimo ministar finansija bi trebalo da odmah podnese ostavku, zato što dozvoljava da se predlaže budžet u kome on predlaže da 15 milijardi ide na kazne i penale.

Milan Stamatović: Vrednosti EU vode ka totalnom uništenju, razaraju porodicu

MILAN STAMATOVIĆ: Vrednosti Evropske unije vode ka totalnom uništenju, razaraju porodicu! (VIDEO)

- Mi tamo nemamo šta da tražimo jer sve što se radilo pod diktatom Brisela, EU i MMF-a je išlo na štetu nacionalnih interesa i srpskog naroda. Nameću nam se od njih neke vrednosti koje nikada nisu zaživele ovde u Srbiji, tako da srpski narod to ne može da prihvati. To je nešto što može da se promoviše kao ideja predstavi u nekim drugim civilizacijama, verama i narodima, ali u pravoslavnim ne. Ako naša braća Rusi to ne prihvataju i okreću se tradicionalnim vrednostima, zašto mi prihvatamo sve ono što se nameće. To su vrednosti koje vode ka totalnom uništenju, razaranju osnovne ćelije ljudskog društva, a to je porodica.

Milan St. Protić: Šešelj je šarlatan i bruka za Srbiju, Vučić hoće više nego što može, Kosovo je izgubljeno

MILAN ST. PROTIĆ: Šešelj je šarlatan i bruka za Srbiju, Vučić hoće više nego što može, Kosovo je izgubljeno! (VIDEO)

- Šešelj je ružno ogledalo naše stvarnosti i našeg doba. Šarlatan, čovek spreman da ide ispod svake granice pristojnosti, bruka i sramota za ovaj narod. Vučić je mnogo hteo, mnogo započeo... Mnogo postigao nije. Hteo bi više nego što može i mislim da tu leži njegova glavna slabost. Treba da pogledamo istini u oči. A ta istina je vrlo bolna i teška i zvuči otprilike ovako: Kosovo je za Srbiju i sprski narod nažalost izgubljeno pogubnom Titovom i Miloševićevom politikom.

Aleksandar Popović: Šešelj je potukao Haški tribunal, ali je njega u političkom smislu potukao Aleksandar Vučić

ALEKSANDAR POPOVIĆ: Šešelj je potukao Haški tribunal, ali je njega u političkom smislu potukao Aleksandar Vučić! (VIDEO)

- Gospodin Šešelj je potukao do nogu Hag, čitam da je pobedio i rak, i drago mi je da je tako ako je to istina. Gospodina Šešelja je, međutim, u političkom smislu potukao Aleksandar Vučić.

(Milka Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.