HARADINAJ NA SRPSKOM NAHVALIO VUČIĆA TOLIKO DA JE I NJEMU NEPRIJATNO: Svaka čast, Srbija napreduje, a mi ostali kasnimo! (VIDEO)
Foto: Beta

O SVEMU pomalo

HARADINAJ NA SRPSKOM NAHVALIO VUČIĆA TOLIKO DA JE I NJEMU NEPRIJATNO: Svaka čast, Srbija napreduje, a mi ostali kasnimo! (VIDEO)

- Vidi se da je Aleksandar Vučić dosta uradio za svoju zemlju, u regionu svi ostali kasnimo, a Srbija napreduje​, rekao je premijer Kosova, Ramuš Haradinaj gostujući u emisiji "Slobodno srpski"...

Objavljeno:

"Može neko biti loš prema meni, ali ako je dobar prema svom narodu - ja poštujem to. Nisam se sreo sa njim nikada, ali sam ga video u Hagu kad je sa Nikolićem došao u posetu kod Šešelja. Od tada ga više nisam video, niti imao priliku da pričam s njim. Mislim da se puno borio za ono kroz šta je prošao. Taj koji uspe da vodi svoju zemlju, svoj narod dobro do boljih ciljeva, ja poštujem to i vidi se da je Vučić dosta uradio, vidi se položaj Srbije prema Evropskoj uniji i njen napredak. U regionu svi ostali kasnimo, a Srbija napreduje", rekao je Haradinaj.

On je ubeđen da mora da radi za sve potrebe Srba koji žive na Kosovu.

„Radim na tome da se svi koji žive na Kosovu ne samo osećaju kao kod kuće, nego da su stvarno u kući. Kosovo je uvek bilo spremno za Zajednicu srpskih opština. Sva pitanja koja su do sada bila deo dijaloga u Briselu nemaju težinu, zbog toga što glavno pitanje između Kosova i Srbije nije rešeno, a to je priznanje Kosova od strane Srbije“, rekao je Haradinaj.

On je istakao da veoma dobro radi s kolegama Srbima - predstavnicima u institucijama Kosova, ali i sa "ljudima sa Severa", pominjući imena Gorana Rakića i Milana Radojičića.

NELEGALNE DONACIJE U SNS KAMPANJI? Ko je sve naprednjacima davao pare i zašto?

Prema Haradinajevim rečima, uključivanje SAD-a u dijalog Beograda i Prištine nije "ništa novo". S druge strane, za njega, uključivanje Rusije "nije ozbiljna situacija".

Specijalni sud za zločine OVK Haradinaj vidi kao "monoetnički" koji je osnovan da "juri Albance". Stoga, naveo je Haradinaj ne isključuje mogućnost protesta građana zbog ovog suda.

„Institucije Kosova su sposobne da ne dozvole da dođe do nasilnih protesta usmerenih protiv srpske zajednice“, naveo je kosovski premijer.

On smatra da Srbi "imaju razloga" da budu zadovoljni njegovom vladom,

"Više nego ikada. Ja imam tu hrabrost, građansku, a rekao bih i političku, da držim sve, da stojim za sve u ovoj zemlji. Ako kažemo da smo Kosovo, da svi živimo ovde, svi smo građani ove zemlje - onda zašto da se krijemo jedni od drugih, ili od potrebe svakoga," naveo je.

Govoreći o Zajednici srpskih opština, Haradinaj je više puta ponovio da je Kosovo spremno da formira ovo telo, ne navodeći, ipak, i kada će Kosovo to i učiniti.

"Mi smo spremni u svako vreme. Tu je kao pitanje - biće rešeno. Još jednom kažem, mnoga su pitanja koja nisu rešena. Bitno je da danas sedimo kao zreli ljudi i da odlučimo da nećemo biti prepreka jedno drugom", rekao je, dodajući da je Kosovo "uvek bilo spremno za ZSO", te da za to "postoji prostor i volja".

Na pitanje da li će ZSO biti formirana do kraja 2018, Haradinaj je izrazio nadu da neće biti gubljena vremena da se reči to krajnje pitanje.

„Ne bih rekao kada, ali svi ćemo gubiti, ako kasnimo da rešimo (pitanja, prim.red.) između Kosova i Srbije. Ubeđen sam da moram raditi za sve potrebe Srba koji žive na Kosovu", naveo je.

Haradinaj veruje i da sva pitanja koja su do sada bila deo dijaloga "nemaju težinu", zbog toga što, ocenio je, "glavno pitanje između Kosova i Srbije nije rešeno, a to je priznanje Kosova od strane Srbije."

Pogledajte bonus video:

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz 2017"

(Espreso.co.rs / Kossev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.