JELKA OKUPILA GRAĐANE BEOGRADA, ALI NISU NIMALO SREĆNI! Božović tvrdi da ugovor od 83.000 evra NIJE RASKINUT! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

Mali pošto jelka?

JELKA OKUPILA GRAĐANE BEOGRADA, ALI NISU NIMALO SREĆNI! Božović tvrdi da ugovor od 83.000 evra NIJE RASKINUT! (FOTO)

Nema ovde raskidanja ugovora o jelci, Beograđani će raskinuti sa njima, moraju da spakuju kofere i jelku, i da ostave više građane miru

Objavljeno:

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović kazao je danas da ugovor za novogodišnju jelku u Beogradu, koja košta 83.000 evra, nije raskinut!

BOŽOVIĆ POZVAO GRAĐANE: Svi na Trgu kod plastične jelke od 83.000 evra

Božović je ispred novogodišnje jelke u Knez Mihailovoj ulici kazao novinarima da ugovor može biti raskinut samo kada je prekršen i istakao da nije prekršen. "Ostaje pitanje ko je potpisao i raspisao ovakav tender i ko je potpisao ugovor za jelku od 83.000 evra. Gradonačelnik je rekao da će ugovor biti raskinut, ali on očigledno nije raskinut jer su juče podigli ruku odbornici i ta stavka je ostala u budžetu", kazao je Božović.

On je u govoru koji je održao ispred građana i medija, rekao i kako je sa firmom "Kip lajt" (Keep light) potpisan nov ugovoru, u vrednosti od 200.000 evra za još rasvete, ali i da je za tu firmu predviđeno još 30 miliona dinara početkom sledeće godine, za dodatnu svečanu rasvetu.

- Iako je, tokom jučerašnjeg dana, objavljeno da je Kip lajt firma, koja je dobila ovaj posao, navodno poklonila jelku od 83.000 evra, istovremeno zaključila drugi ugovor od 200.000 evra za još rasvete u Beogradu, pošto ovo što su do sada okačili očigledno nije bilo dosta - rekao je Božović.

SKANDAL: Posle najskuplje jelke stigao novi tender za još ukrasa, CENA SITNICA - 200.000 evra, kompanija ISTA!

foto: Espreso.co.rs

U svom obraćanju on se osvrnuo i na cene novogodišnjih vatrometa (235.000 evra), nabavku Microsoft licenci koje su, kako on kaže, plaćene tri i po puta više od tržišne cene, ali i na to koliko su plaćene Senior kartice.

- Sve cene su naduvane, na svakom ćošku kradu pare građana koji su osiromašeni, dok su oni sve bogatiji. Nema ovde raskidanja ugovora o jelci, Beograđani će raskinuti sa njima, moraju da spakuju kofere i jelku, i da ostave više građane miru. Oni su lopovi koji pljačkaju građane Beograda, svaki dinar moraju da vrate, ovo im Beograđani nikada neće oprostiti - rekao je pri kraju obraćanja.

foto: Espreso.co.rs

Okupljeni građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Mali veći od Rokfelera", "Mali pošto jelka?"!, "83.000e?! Mnogo kume, mnogo!", a na zidu iza Božovića su lepili svoje novogodišnje želje.

foto: Espreso.co.rs

Na kraju obraćanja pozvao je građane da se sutra u 12 časova opet okupe na istom mestu, i naglasio da to nije stranački već građanski protest, i da ne treba biti nikakvih stranačkih obeležja i govorancija.

(Espreso.co.rs/M.B, N.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.