RAZGOVOR O PROCESU EVROINTEGRACIJA SRBIJE: Ana Brnabić se sastala sa Federikom Mogerini!
Foto: Fonet

BRISEL

RAZGOVOR O PROCESU EVROINTEGRACIJA SRBIJE: Ana Brnabić se sastala sa Federikom Mogerini!

Bilateralni sastanak Brnabić i Mogerini održava se pred zajedničku večeru koji je visoka EU predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost organizovala za premijere sa Zapadnog Balkana

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini.

Bilateralni sastanak Brnabić i Mogerini održava se pred zajedničku večeru koji je visoka EU predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost organizovala za premijere sa Zapadnog Balkana.

Brnabić i Mogerini razgovaraju o procesu evrointegracija Srbije, evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

foto: Fonet

Šefica EU diplomatije imaće bilateralne sastanke sa svih šest premijera pre nego što se pređe na zajedniku radnu večeru, koja je planirana da počne u 20 časova u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.

Iz te evropske službe najavili su da će tokom radne večere zapadnobalkanske šestorke i šefice EU diplomatije fokus razgovora biti na razvoju situacije u regionu i perspektivama proširenje u 2018. godini.

To je godina kada će se partnerima u regionu ponuditi jedinstvena prilika da napreduju na putu evrointegracija, navodi se u Evropskoj službi za spoljne poslove.

U Briselu naglašavaju da se na pojačan angažaman EU na Zapadnom Balkanu očekuje adekvatan odgovor svih šest partnera sa Zapadnog Balkana u cilju ubrzanja unutrašnjih reformi.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.