SAŠA JANKOVIĆ UZ ĐILASA! On je najbolji kandidat za ovo što je pred nama!
Foto: Fonet

zauzeli stav

SAŠA JANKOVIĆ UZ ĐILASA! On je najbolji kandidat za ovo što je pred nama!

Janković je izjavio da će u ponedeljak razgovarati s Đilasom o "svim modalitetima saradnje"

Objavljeno:

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je da će ta organizacija na lokalnim izborima u Beogradu da podrži Dragana Đilasa i da to želi da unapred kaže glasačima. To je jedino fer, jer gradonačelnik ima značajna ovlašćenja i ne treba da bude mačka, ili Mali u džaku, rekao je Janković.

"Đilas je političar u okvirima našeg građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 tačaka koje smo postavili i ima puno poštovanje za ono što smo kao pokret do sada učinili", rekao je Janković u uvodnom izlaganju na Drugoj vanrednoj sednici PSG.

Janković je izjavio da će u ponedeljak razgovarati sa Đilasom o "svim modalitetima saradnje".

foto: Fonet

ŠOK! Šešelj napravio dil s Dačićem i Palmom!

Predsednik PSG je posle uvodnog dela vanredne skupštine pokreta kazao da očekuje da će Đilas biti kandidat grupe građana - "Demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i slobodnu Srbiju".

"Sutra će gospodin (Dragan) Đilas doći u Pokret da sa našim osnivačima, Političkim savetom i Predsedništvom razgovara o svim modalitetima saradnje... očekujemo da će Đilas biti kandidat svih kojima su Beograd i Srbija preči od stranačkih interesa", kazao je Janković.

foto: Fonet

"Verujemo da je Đilas, kao neko ko donosi novi kvalitet u politički život svojom efikasnošću i energičnošću i koji pripada sistemu vrednosti koje Pokret zastupa, najbolji kandidat za ovo što je pred nama", rekao je Janković.

Lider PSG je pozvao "sve kojima je bitan interes budućnosti Srbije i Beograda da iza sebe ostave stranačke i organizacione interese i potrebe" i uključe se u "demokratski front" koji će "pogubnu vlast staviti u prošlost, a Srbiji otvoriti budućnost".

foto: Fonet

"To neće biti lista ovog Pokreta, već demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i Srbiju", kazao je on.

"Tražimo dogovore i saveze"

Prema njegovim rečima, "u ovom momentu, dalja izbirljivost činila bi nas vatrogascem koji bira društvo s kojim će da gasi požar u kući".

"Trebaju nam, tražimo dogovore i saveze", rekao je Janković.

Govoreći o Narodnoj stranci, Janković je kazao da ta stranka nije "ideološki istomišljenik" pokreta, već da "stoji sa druge strane političkog spektra", ali da je u tome i smisao okupljanja.

"Razgovori sa njihovim rukovodstvom uverili su nas da smo u jednom saglasni: moramo smeniti ovaj pogubni režim ili ćemo izgubiti budućnost. Moramo posle pobede da se posvetimo izgradnji pravne države i institucija. Onda ćemo se fer politički nadmetati da li će Srbija biti tradicionalnije ili modernije društvo, konzervativnije ili liberalnije, zatvorenije ili otvorenije prema uticajima iz sveta, a građani će slobodno odlučivati", izjavio je Janković.

Narodna stranka, kako je rekao, razume da se ne radi o ideologiji, već o Srbiji i da pokret to ceni. "Pre nje o tome smo se složili sa nekima ideološki bliskijim, npr. sa Socijaldemokratskom strankom", rekao je lider PSG.

Janković je u svom govoru objasnio da je saradnja sa Demokratskom strankom koja je po opredeljenju veoma slična PSG, obustavljena kad su odlučili da učestvuju promenama Ustava "napisanim po receptu Aleksandra Vučića", kao i da se na izbore ne može ići sa onima koji su u koaliciji sa SNS bilo gde u Srbiji, poput Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.