HRVATSKI HULIGANI PROPEVALI U ZATVORU, oglasio se Vučić: NEKO JE NJIH LEPO PUSTIO S LANCA!
Foto: Fonet

nasilje na derbiju

HRVATSKI HULIGANI PROPEVALI U ZATVORU, oglasio se Vučić: NEKO JE NJIH LEPO PUSTIO S LANCA!

Predsednik Srbije rekao je da je uhapšeno šest ili sedam lica

Objavljeno: 22:00h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom Večitog derbija izjavio je da je "neko te kriminalce pustio s lanca".

-Neka od tih lica su već počela da govore o tome kako su oni dobili novac, koliko novca... Nadležni organi će o tome da govore. Te kriminalce je neko pustio s lanca, sada je vreme da ih neko prizove pravu ili, ukoliko hoćete metaforično, da ih malo priveže i da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih, već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima”- naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni će “imati priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti”. -Koliko će to da traje i da li će uopšte trajati za visi od tužioca i ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog od sudije”- rekao je Vučić.

Tačnije, hrvatskim izgrednicima, za koje se i dalje ne može utvrditi da li su zaista plaćeni, ili su, kako tvrde pojedine navijačke grupe, bili samo kolateralna šteta, utvrđen je pritvor.

Uhapšeno je, prema Vučićevim rečima, šest ili sedam lica od kojih su neka iz Hrvatske.

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26), navodno su dobili 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.