U POKRETU SLOBODNIH GRAĐANA SAŠE JANKOVIĆA GRUBO SE GAZI SLOBODA, NA SVE STRANE JE NERAD I AMATERIZAM! Zoran Božanić napustio PSG!
Foto: Privatna arhiva, Fonet

ode još jedan

U POKRETU SLOBODNIH GRAĐANA SAŠE JANKOVIĆA GRUBO SE GAZI SLOBODA, NA SVE STRANE JE NERAD I AMATERIZAM! Zoran Božanić napustio PSG!

Božanić je Espresu dostavio dopis koji je poslao rukovodstvu ovog Pokreta

Objavljeno:

Zoran Božanić, docent na Fakultetu muzičkih umetnosti, napustio je Pokret slobodnih građana. Božanić je "Espresu" dostavio dopis koji je poslao rukovodstvu PSG-a, a u kojem ih obaveštava o prekidu članstva i razlozima koji su do toga doveli.

Pored toga, on nam je dostavio i dopis od 14. novembra, kako kaže, jedan od mnogih pisanih obraćanja, u kojima je upozoravao Pokret slobodnih građana o velikim problemima koji unutar njega postoje i potrebama njihovog rešavanja.

foto: Privatna arhiva

- Cilj mi je da ovim obavestim javnost o stvarnom stanju u tzv. Pokretu slobodnih građana i, nakon svih događanja, nepromenjenosti situacije unutar njega - rekao nam je Božanić.

foto: Privatna arhiva

On je u dopisu koji je uputio Predsedništvu Pokreta slobodnih građana, upućenom izvršnom direktoru Milošu Markoviću konstatovao da više ne postoje uslovi njegovog rada u okviru PSG-a, jer, kako je rekao, "problemi o kojima je u svojim dopisima, i govorom na Skupštini sve obavestio, do sada nisu rešeni.

foto: Privatna arhiva

- Unutar Pokreta postoji kontinuitet u grubom gaženju sloboda članova, na delu je degradacija deklarativno javno izloženih vrednosti i ciljeva, kršenje sopstvenog Statuta. I dalje je prisutan nerad, amaterizam, nezainteresovanost i nespremnost da se otklanjaju loše pojave, na koje su ukazivali mnogobrojni istaknuti (nažalost bivši) članovi PSG-a - piše u dopisu koji nam je Božanić dostavio.

Božanić je samo jedan u nizu onih koji su u poslednje vreme otišli iz PSG-a. Pre njega to su uradili akademik Dušan Teodorović, Srđan Škoro, Zoran Ivošević i mnogi drugi.

Pokušali smo da dobijemo komentar od Pokreta slobodnih građana, međutim, oni nisu odgovarali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.