Šutanovac: DS neće podržati Đilasa
Foto: Dragana Udovičić

beogradski izbori

Šutanovac: DS neće podržati Đilasa

Dragan Šutanovac izjavio je da će DS imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda i da očekuju i parlamentarne izbore.

Objavljeno:

On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je jedino celishodno za opoziciju da se formira socijal-demokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

"Beogradski izbori su prvi korak u menjanju ovog lošeg režima i bilo bi dobro da napravimo koaliciju koja bi sa jasnom političkom orijentacijom nastupila na njima a možda i na parlamentarnim izborima", kazao je lider DS-a. Šutanovac je potvrdio da se susreo sa nekadašnjim predsednikom DS-a i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je najavio da će se kandidovati na predstojećim beogradskim izborima, ali nije govorio o detaljima razgovora.

foto: Nenad Orević

"Činjenica je da sam razgovarao i sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka. Đilas je četiri godine bio pošteđen medijskih napada, za razliku od Demokratske stranke", kazao je Šutanovac. On je ocenio i da su stranke "jedini alat" za menjanje režima navodeći da je "neizvodljivo" da tako nešto učine pokreti ili inicijative. Komentarišući saopštenje SPS-a u kome je ta stranka izrazila "iskreno žaljenje" zbog saradnje sa demokratama u periodu od 2008. do 2012. godine, Šutanovac je kazao da je osećaj "obostran".

"Mi smo tada postavili Srbiju na tračnice na kojima se i danas, istina u usporenom pravcu, kreće", kazao je predsednik Demokratske stranke. On je dodao da bi Demokratskoj stranci odgovaralo da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori. "Predstojeći izbori u četiri opštine biće nam dobar pokazatelj i pored aktivnog bojkota nekih iz opozicije, što će nas sigurno oštetiti", naveo je Šutanovac.

(Espreso.co.rs/ b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.