ČEDA JOVANOVIĆ: LDP neće podržati Đilasa, na gradske izbore ide sam
Foto: Fonet

ko će sa kim?

ČEDA JOVANOVIĆ: LDP neće podržati Đilasa, na gradske izbore ide sam

On je rekao da je ideja da se od onih koji su na vlasti prave monstrumi po svaku cenu pogrešna i ne funkcioniše i dodao da LDP ide sam na izbore

Objavljeno:

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka izaći samostalno na predstojeće gradske izbore i da neće podržati kandidaturu bivšeg gradonačelnika i bivšeg lidera DS Dragana Djilasa, kao i da je eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nepotrebno. - Možemo da saradjujemo sa drugima ali na političkom programu. Program Dragana Djilasa, Saše Jankovića i Vuka Jeremića nije program s kojim možemo da se složimo u ovom trenutku jer on počinje i prestaje sa diskreditacijom Vučića i Vučićeve stranke. Mene to neinteresuje - kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu. On je rekao da je ideja da se od onih koji su na vlasti prave monstrumi po svaku cenu pogrešna i ne funkcioniše i dodao da LDP ide sam na izbore. - Zato idemo sami na izbore a ne što nismo mogli s nekim da se dogovorimo. Ne pada mi na pamet da se dogovaram sa bilo kim. Mislim da nema ništa zajedničko izmedju Saše Jankovića i Vuk Jeremića i Djilasa osim lične frustracije Vučićem, a svako od njih je pokušao na svoj način da bude partner tog istog Vučića. Ja nisam nikada, niti mislim da to treba da radim - naveo je Jovanović.

foto: Fonet

On je podsetio da je LDP pred predsedničke izbore tražio od Saše Jankovića i Vuku Jeremića da se dogovore ko će biti kandidat na tim izborima, ali da tog dogovora tada nije bilo. - Danas ga imamo za gradske izbore. Da li to znači da su gradski izbori bili važniji od predsedničkih. Ne. To znači da su u medjuvremenu ostali bez podrške koju su imali - naveo je Jovanović. Jovanović je rekao da živimo u demokratskom društvu i ko želi da se kandiduje neka to i učini, kao i da Dragan Djilas ima političko iskustvo i jasnu političku prošlost.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.