ČESTITAM, SRBIJA KAO SEVERNA KOREJA! Janković objavio koga će podržati u trci za gradonačelnika BG
Foto: Fonet

o izborima

ČESTITAM, SRBIJA KAO SEVERNA KOREJA! Janković objavio koga će podržati u trci za gradonačelnika BG

"Možemo očekivati i raspisivanje parlamentarnih izbora kojima će nastojati da razblaži svoj predstojeći poraz i raspe opozicione kapacitete", naveo je on

Objavljeno:

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Đilasa, u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima, kao i da se potvrdi saradnja sa Narodnom strankom i srodnim političkim organizacijama.

Janković je na konferenciji za novinare pozvao sve demokratske snage u Srbiji na jačanje i širenje demokratskog bloka.

"Pokret će podržati kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i istovremeno nastavlja sa širenjem demokratskog bloka u cilju smene pogubne vlasti i vraćanja Srbije sa istorijske stranputice. Iz tog razloga Pokret jača savez sa Narodnom strankom, ali i drugim strankama i pokretima poput Mađarskog pokreta, Hrvatskog građanskog saveza, Pokreta za preokret, Pokretom Protiv diktature, Šumadijskom regijom i Novim pokretom", izjavio je Janković i dodao da PSG raspoložen za saradnju i sa drugim političkim organizacijama, pre svega Demokratskom strankom, pokretom Dosta je bilo, pokretom Ne davimo Beograd i drugima.

Janković je ocenio da "neće biti iznenađenje ako Aleksandar Vučić raspiše i vanredne parlamentarne izbore", jer nema rešenje za predstojeće izbore u Beogradu.

"Možemo očekivati i raspisivanje parlamentarnih izbora kojima će nastojati da razblaži svoj predstojeći poraz i raspe opozicione kapacitete", naveo je on.

Na pitanje novinara zašto PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim izborma, Janković je kazao da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova.

"Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja", rekao je Janković.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.