Vučić prvi put progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bosni: Glava me zaboli kakve gluposti slušam... (FOTO)
Foto: EPA

DOSAD NEISPRIČANA PRIČA

Vučić prvi put progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bosni: Glava me zaboli kakve gluposti slušam... (FOTO)

- Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put je danas javno progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bugojnu u Bosni i Hercegovini, kao mišljenju Anđelka Vučića o naknadi koju treba da dobije zbog uništenih domova njegove familije.

Naime, predsednik Srbije je to rekao novinarima nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH, a upitan da li se razgovaralo o isplati duga Srbije prema BiH, na osnovu neisplaćenih naknada za korišćenje hidropotencijala za potrebe rada hidoelektrana „Bajina bašta“ i "Zvornik".

Na pitanje novinara da li je bilo reči o isplati duga, Vučić je uzvratio kontrapitanjem: Jel'' imate vi neki papir da to potkrepite?

foto: Fonet / Zoran M.

On je podvukao da ne postoji papir kojim bi mogla da se potkrepi tvrdnja da Srbija duguje 3,4 milijarde BiH za potopljeno zemljište.

- Glava me zaboli kada takve gluposti slušam - rekao je Vučić.

- Slušam priče prvo o izlivanju naše vode, koliko treba da se plati Rogatici, Srebrenici, Bratuncu, Višegradu, Zvorniku... I onda mi kažemo da nema problema, daćemo vam para, pa razgovaram sa članovima Predsedništva, kažemo daćemo, učinićemo... I to ne zato što imate bilo pravni osnov da to tražite- ako ga imate, tražite na sudu, pa ćete da vidite da nemate pravni osnov... To su prazne priče za novine, jer je Srbija laka meta, pa udri koliko možes po Srbiji, utoliko je bolje i lakše. Voleo bih da neko razmišlja o tome da stvarno gradi prijateljske odnose - rekao je Vučić.

On je naveo da su se nadležni bili dogovorili, kada je reč o plavljenju iz 1991/92. godine, iako je cena, smatra bila potpuno besmislena, jer čitava mesta ne vrede toliko, oko 30-35 miliona evra.

- Rekao sam im - pošto nemate nijedan papir, dokaz, mi ćemo da vam poklonimo pare, a i to su mesta u Republici Srpskoj, daćemo vam koliko tražite, poklonićemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije problem da Srbija izdvoji novac, pa i da ga pokloni, jer je ionako reč o mestima u Republici Srpskoj, ali je istakao da se Srbiji ne može „stavljati nešto“ što nije presuđeno nijednim aktom.

- Nego to neko negde misli... Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene... Nikad to pitanje nisam potegao, niti mislim da o tome treba da se priča, dajte da pričamo o onome što je realno - rekao je predsednik Srbije.

foto: Printscreen / Cirilica TV HAPPY

Vučić je poručio da će BiH u Srbiji uvek imati partnera, koji će da učini sve što može, pa čak, ponavlja, i da pokloni ako treba.

- Ali, nemojte da govorite - ne treba nam poklonjeno, hoćemo naše. Ako je vaše, pokažite mi, pa ćete da dobijete, a to što po novinama mislite da je vaše - to ne znači da jeste - istakao je on.

Srbija će, podvukao je, graditi iskrene prijateljske odnose, ali to nikad neće biti odnosi ponižavanja BiH sa naše strane, kao što nikome u BiH nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.