NEMAJU PORTFELJE, ALI IMAJU MILIJARDE: Slavici, Krki i Popoviću budžeti uvećani NEKOLIKO PUTA!
Foto: Fonet, Beta

šakom i kapom

NEMAJU PORTFELJE, ALI IMAJU MILIJARDE: Slavici, Krki i Popoviću budžeti uvećani NEKOLIKO PUTA!

Kako će utrošiti planirani novac, za sada je enigma

Objavljeno:

Predloženim budžetom za 2018. godinu kabinet Slavice Đukić Dejanović ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, kabinet Milana Krkobabića ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i javna preduzeća i kabinet Nenada Popovića ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj dobiće milijardu i 930 miliona dinara.

Za kabinet ministarke Slavice Đukić Dejanović u narednoj godini biće izdvojeno 600 miliona dinara, iako je isti kabinet u ovoj 2017. godini imao na rapolaganju 160.621.000 dinara. To je za 439.379.000 dinara više nego u tekućoj godini.

GAŠIĆ, STEFANOVIĆ I VULIN DOBAJAJU 20 MILIJARDI VIŠE: Država častila BIA, ministarstvo policije i odbrane!

Kabinet ministra Milana Krkobabića dobiće 850 miliona, iako je u ovoj godini imao 225.541.000 dinara. To je za 624.459.000 dinara više.

foto: Beta/Miloš Miškov

Na trećem mestu je kabinet ministra Nenada Popovića, koji će raspodelom sredstava iz budžeta za 2018. godinu dobiti 480 miliona.

foto: Beta

Čime li su ova tri kabineta ministara bez portfelja zaslužili ovoliko povećanje, i u šta će utrošiti novac koji je planiran budžetom za narednu godinu, za sada je enigma. Ali, ovoliko povećanje zaista treba zaslužiti.

Pored ova tri kabineta ministara bez portfelja, ukoliko planirani budžet za 2018. godinu dobije podršku poslanika, ministarstvo odbrane, ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA u narednoj godini dobiće oko 20 milijardi dinara više za finansiranje svojih potreba nego što imaju u aktuelnom budžetu.

Ministarstvo odbrane dobiće 70,5 milijardi dinara, BIA 5,3 milijarde, a MUP 75 milijardi! Ono što je karakteristično za budžetska izdvajanja za BIA u predlogu budžeta jeste da ne postoji nikakva specifikacija troškova.

Izgleda da su se sredstva iz budžeta za 2018. godinu delila "šakom i kapom", jer kako drugačije objasniti skoro dve milijarde koje će dobiti tri kabineta ministara bez portfelja?!

(M. Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.