SAŠA JANKOVIĆ PRIZNAO: Hteo sam da tražim od Vučića da budem premijer, a evo i zašto!
Foto: Fonet

Odgovor na optužbe

SAŠA JANKOVIĆ PRIZNAO: Hteo sam da tražim od Vučića da budem premijer, a evo i zašto!

Lider PSG je odučio da odgovori na izjave bivšeg saradnika Teodorovića i predsednika DS Dragana Šutanovca

Objavljeno:

Lider Pokreta slobodnih građana, Saša Janković, obratio se javnosti i potvrdio da je planirao da zatraži posle predsedničkih izbora, od Aleksandra Vučića mesto premijera Srbije.

Bivši zaštitnik građana, koji je bio Vučićev protivkandidat na izborima za predsednika ove godine, odlučio je da se oglasi nakon što je njegov nekadašnji saradnik i osnivač PSG, Dušan Teodorović, na Tviteru rekao šta je Janković imao na umu posle izbora.

foto: Dado Đilas

Teodorovićeve tvrdnje je potvrdio i predsednik Demokratske stranke, Dragan Šutanovac, koji je rekao da mu je Janković izneo predlog da traži mesto predsednika Vlade i da želi Šutanovca da predloži za ministra unutrašnjih poslova.

ŠUTANOVAC POTVRDIO: Janković hteo da traži od Vučića da bude premijer, a meni nudio mesto ministra policije!

foto: Dragana Udovičić/Beta/Saša Đorđević

Zbog svega toga je odlučio da se oglasi i prvi čovek, na prošlim izborima najjače opozicione stranke. Janković je svoju tadašnju ideju sada priznao u intervjuu za "Kurir, a nedugo kasnije i objavio svoje saopštenje na Tviteru.

- Jedne večeri u mom stanu do kasno je sedelo šestoro ljudi, tu su bili i Dušan Teodorović i njegova supruga. Posle mnoštva drugih ideja na stolu, palo mi je na pamet da bi se Vučiću mogao postaviti zahtev koji je dovoljno logičan, jasan i jak da nametne novi tok događaja. Nešto sasvim neočekivano, čime bismo preuzeli inicijativu, a ne pratili ono što Vučić radi, naterali ga da se brani. Rekao sam otprilike: "Činjenica je da Vučić sa manje od 30% glasova ima 100% institucija i vlasti, istaknimo zahtev: Tražio si mesto predsednika Republike, prisvojio si ga, ali ne možeš imati celu državu. Zahtevamo da drugog po političkoj snazi, prema rezultatima zbora, predložiš za predsednika Vlade, sa obavezom da on formira vladu "nacionalnog jedinstva" koja bi sprečila pad u diktaturu i društveni konflikt između SNS i drugog dela Srbije. Taj konkretan politički zahtev bi možda mogao da okupi sve koji su polako gubili smer. Vučić ga naravno ne bi prihvatio jer zna da bi to bio početak njegovog kraja, ali mi bismo vodili priču, a on se branio." Društvo za stolom je odbacilo tu ideju - napisao je između ostalog Janković u svom odgovoru na optužbe Teodorovića i Šutanovca.

Kompletno njegovo saopštenje možete pročitati ispod.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.