HIT IZJAVA DAČIĆA: Nismo mi izmislili ni korupciju, ni poreske rajeve
Foto: AP

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

HIT IZJAVA DAČIĆA: Nismo mi izmislili ni korupciju, ni poreske rajeve

Dačić na panelu o biznisu i investicijama na Zapadnom Balkanu u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu

Objavljeno:

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije danas želeo u Vašingtonu da komentariše tvrdnje o korupciji nekih članova srpske vlade, dodavši da nije Srbija izmislila poreske rajeve.

"Interesantno je što pitate samo za srpsku vladu, a ne i za druge u regionu. Ima i drugih primera", rekao je Dačić na panelu o biznisu i investicijama na Zapadnom Balkanu u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu, odgovarajući na pitanje o korupciji u vladi u koju su navodno umešani ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin.

"Kad je reč o Nenadu Popoviću, nije on izmislio poreske rajeve. Vi ste ih izmislili", rekao je Dačić.

Kako je istakao, nije Srbija izmislila poreske rajeve.

"Neka se oni koji nam dele lekcije okrenu sebi i vide da korupcija nije izmišljena na Zapadnom Balkanu. Vi ste samo malo mudriji. Vi ste je učinili legalnom", rekao je Dačić.

Ono što se zove posredovanje kod vas je legalno, a u našem slučaju je korupcija, naveo je on i dodao da su neke zemlje od toga napravile ekonomsko čudo.

Kad je reč o stranim donacijama koje primamo uslov je da postoje konsultantske usluge, a kada je reč o privatizaciji dobro je deliti lekcije da sve treba privatizovati ali, podsetio je Dačić, kad je izbila ekonomska kriza mnoge zemlje su pribegle intervencijama.

"Pitali ste me o korupciji. Nemam ništa protiv da o tome govorim, ali nisam ovde došao da polažem račune", rekao je Dačić.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.