Vlada formirala ministarski tim za prevenciju nasilja u školama
Foto: Printscreen/Google streetview

napokon!

Vlada formirala ministarski tim za prevenciju nasilja u školama

Početku sastanka će prisustvovati predsednica Vlade Ana Brnabić

Objavljeno:

Vršnjačko nasilje je sve prisutnije, a imajući u vidu činjenicu da se ne može posmatrati van konteksta u kome se javlja, porodice i društva, potreban je sistematski pristup ovom značajnom problemu.

DIVIM SE BILJANINIM RODITELJIMA: Vučić obišao školu u Aranđelovcu koja je bila mesto STRAŠNOG VRŠNJAČKOG NASILJA

Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlada Republike Srbije je formirala Ministarski tim sa zadatkom da izvrši analizu postojećih zakonskih rešenja koje se tiču prevencije i intervencije u slučajevima nasilja u školama i uspostavi svrsishodne procedure za razmenu informacija između pojedinih institucija i organa (škola, policija, pravosuđe, centri za socijalni rad i dr) koje bi bile u funkciji prevencije vršnjačkog nasilja.

foto: Pixabay.com

Ministarski tim čine ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja biće održan u petak, 24.11.2017.godine, u 09.45 časova u zgradi Vlade, sala 141 (IV sprat). Početku sastanka će prisustvovati predsednica Vlade Ana Brnabić.

foto: Zorana Jevtić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.