Siniša Mali: NE KAJEM SE NI ZBOG ČEGA, opet bih sve isto!
Foto: Fonet

bez kandidature

Siniša Mali: NE KAJEM SE NI ZBOG ČEGA, opet bih sve isto!

Ne razmišljam o novom mandatu, nisam u kampanji, kaže gradonačelnik

Objavljeno: 14:03h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da o novom mandatu za predstojeće beogradske izbore ne razmišlja i naglasio da nije u kampanji.

- Ne bavim se izborima, neko bi krenuo u kampanju tri meseca pre izbora, ja se istim poslom bavim tri i po godine i ne mogu da stanem sa aktivnostima kojima se inače bavim zbog novih izbora - rekao je Mali, odgovarajući na pitanja novinara da li razmišlja o novom mandatu i da li je u kampanji za predstojeće izbore.

NOVI MOST, TUNEL, METRO... Ne može Beograd da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez toga! Mali otkrio i kada kreću radovi u Kneza Miloša!

Prema njegovim rečima, njegove aktivnosti koje su svakodnevno vezane za najmlađe i najstarije sugrađane, obilaske radova, fabrika, jesu, kako je naglasio, predstavljanje rezultata timskog rada, a ne njegove lične kampanje.

- Želim da za svoj mandat koji će se zakonski završiti sledeće godine građanima predstavim sve ono što sam radio, ali i predstavim planove, koje, nadam se, da će neko sa istom energijom i vizijom nastaviti da radi u budućnosti - poručio je gradonačelnik.

foto: Fonet

Mali je podsetio da je trenutna gradska vlast vradila dug od 500 miliona evra i precizirao da je iznos javnog duga iz 2013. godine koji je iznosio 628 evra po glavi stanovnika danas smanjen na 304 evra.

Upitan ko finansira spotove na tviter nalogu Grada Beograda koji izgledaju kao da je uveliko u kampanji, gradonačelnik je odgovorio da to "rade organizacije koje svoje vreme i novac doniraju da bi Beograd predstavili na pravi način".

- Kada analiziramo sve ono što smo uradili i kada vidimo napade protiv mene i celog tima Grada Beograda, tek tada shvatate koliko ste uradili - rekao je Mali i naveo da je od početka njegovog mandata u Beogradu pokrenut ciklus investicija koji se, kako je istakao, ogleda u rekonstruisanim bulevarima, novim projektima i fabrikama.

MALI SE PONOSNO PROVOZAO CENTROM BEOGRADA, I TO U TRAMVAJU: Sve završeno u rekordnom roku! (FOTO)

Kako je rekao, kada se to sumira u brojkama dobija se duplo manji dug Grada Beograda, dodajući da sa manjim dugom grad postaje kredibilniji prema investitorima koji svoje fabrike odlučuju da otvore u našem gradu.

Odgovarajući na pitanje da li se i kaje što je rekao da će se povući sa mesta gradonačelnika pre izbora, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se kaje što ga nije snažnije branio, Mali je odgovorio da se ne kaje ni za šta, te da je sve izjave koje je davao, davao u skladu sa okolnostima.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da vodi Beograd, kao i da neke svoje vizije sprovede u delo.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.