Šešelj: Vlada mora da reaguje na presudu Mladiću! Hitno osnovati institut!
Foto: Espreso.co.rs

reakcije na presudu

Šešelj: Vlada mora da reaguje na presudu Mladiću! Hitno osnovati institut!

- Mi zahtevamo da Vlada RS hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala - kaže lider radikala

Objavljeno:

Presuda Ratku Mladiću na doživotnu kaznu zatvora i dalje je goruća tema u našoj zemlji.

Vojislav Šešelj, lider radikala danas je u Narodnoj skupštini komentarisao prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću.

MLADIĆ SE OGLASIO NAKON PRESUDE: Boriću se dok sam živ, da se otkrije prava istina o borbi Srba

- Vlada RS ne sme pasivno da reaguje na izricanje presude Haškog tribunala Ratku Mladiću. Nije ovo kraj svih muka i problema iz Srbije.

- Presuda je donesena potpuno protivpravno, sudsko veće nije ukazalo ni na jednu vezu direktnu između Ratka Mladića i zločina koji mu se pripisuju. Šta treba Srbija da uradi? Mi zahtevamo da Vlada RS hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala.

NIKAD VIĐENO PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU! Ovo je čestitka koju mu je uputio, a u kojoj hvali njegovu Vojsku i dela! (FOTO)

foto: Espreso.co.rs

- Da se zaposle mladi, radnici, studenti pravnih fakulteta iz Srbije. Da se tamo obučavaju za naučni rad i da proučavaju sve haške presude, i da potraže odgovor na sve ono što se dešavalo tamo - rekao je Šešelj i dodao:

- Nisu dovoljne političke fraze, važno je da se odluke Haškog tribunala pravnim argumentima pobiju, a za to je potrebano angažovati kvalitetne ljude koji to mogu da urade - zaključio je on.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.