TAKO JE GOVORIO DODIK: Danas - Mladić je srpski heroj! A 1996. drvlje i kamenje! Poslušajte samo! (VIDEO)
Foto: AP, Fonet

kameleon?

TAKO JE GOVORIO DODIK: Danas - Mladić je srpski heroj! A 1996. drvlje i kamenje! Poslušajte samo! (VIDEO)

Dodik je izgleda potpuno promenio mišljenje

Objavljeno: 14:00h

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je jučerašnju presudu Haškog tribunala Ratku Mladiću i rekao da ona predstavlja šamar srpskom narodu i njegovim žrtvama.

Međutim, iako danas brani Mladića i osporava rad Haškog tribunala, Dodik nekada nije tako mislio!

Haški tribunal: RATKO MLADIĆ KRIV po brojnim tačkama! DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA! (VIDEO)

LAŽ! LAŽ! Šta je sve Mladić uzvikivao dok su ga udaljavali iz sudnice? (VIDEO)

MOJE IME JE KRISTIJAN I ŽIVIM U HOLANDIJI: Blokirali su mi Fejsbuk zbog Mladića! Je l' to pravda? Svi iz bivše Juge kače svoje heroje, samo mi Srbi ne smemo! (FOTO)

- Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskom naroda gde god je on to bio. Čovek koji je komandovao vojskom Republike Srpske, i vojska koja je učinila da se stvori Republika Srpska - rekao je Dodik posle presude na doživotnu robiju koju je juče izrekao Haški tribunal.

Međutim, 1996. godine u intervjuu RTS-u i pojedinim medijima, Dodik je tvrdio drugačije.

- Sada čitav jedan narod ispašta i u Republici Srpskoj i u Srbiji zato što se neki Mladić tamo odlučio da neće da se preda i da ode na sud. Ili Karadžić. I onda on kaže ja volim srpski narod, đavola on voli - bio je izričit tada Dodik.

Ova izjava nam govori kako se lako menja mišljenje, odnosno, kako se u datim trenucima plasira javnosti ono što bi hteli da čuju u određenom momentu.

Haški tribunal objavio je juče prvostepenu presudu nekadašnjem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću po optužnici koja ga tereti za genocid nad muslimanima i druge ratne zločine i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.