POLICIJA TVRDI DA SU NAS PLJAČKALI, A DRŽAVNA SEKRETARKA MUPA NAZIVA NAS LAŽOVČINAMA: Jelena iz Nove stranke otkrila detalje o hororu koji je preživela! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Jelena Grujić s porodicom

podmukli napad!

POLICIJA TVRDI DA SU NAS PLJAČKALI, A DRŽAVNA SEKRETARKA MUPA NAZIVA NAS LAŽOVČINAMA: Jelena iz Nove stranke otkrila detalje o hororu koji je preživela! (VIDEO)

Jelena je u razgovoru za Espreso navela da se plaši za živote svojih najmilijih!

Objavljeno: 22:10h
Milica Božinović

Predsednica opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima, Jelena Grujić Ristić, u četvratak 16. novembra doživela je šok kada su joj tri nepoznate osobe upale u dom i napavile opštu premetačinu.

Ona je za Espreso.co.rs tada izjavila da se plaši za bezbednost svoje porodice, jer od kada je počela da se bavi politikom, neprestano dobija preteće poruke u kojima se od nje traži "da se ostavi politike, inače, neće dobro proći".

JELENI SU OBILI KUĆU, MUŽU JOJ PRETILI PIŠTOLJEM A POLICIJA NIJE REAGOVALA? Odbornica Nove Stranke o hororu koji je preživela (VIDEO)

Naime, tog 19. novembra oko 19 časova, vraćala se sa suprugom i maloletnom ćerkom s proslave, kada su iz njene kuće izletela tri muškarca, od kojih je jedan imao vatreno oružje koje je uperio u njenog supruga, kada je potrčao za njima da bi fotografisao registarske tablice.

foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Tragovi nepoznatih osoba koje su upale u Jelenin dom

Kako nam je Jelena objasnila, oni su tada pozvali policiju, međutim, oni su rekli da imaju posla, da su svi na terenu i da će doći kasnije, iako im je rečeno da je tu i maloletno dete, kao i da su napadnuti oružjem.

Bitno je naglasiti da je Jelena samo dan pre toga prijavila policiji da ima problema sa simpatizerima SNS. +

- Misle, povući ću se, biće me sramota. Ne rade to samo meni, već i drugima koji se ističu kao opozicija - objansila je ona.

Ekipa Espresa danas je posetila kuću Jelene Grujić i kuću njenih roditelja, koja je takođe obijena prilikom incidenta. Verica i Dušan Jovičić, Jelenini roditelji, uplašeni su za bezbednost njihove ćerke i unuke, ali i svoju.

foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Kuća Jelene Grujić

U razgovoru za naš portal, oni su ispričali kako je tekao sled događaja te večeri, ali i nedaćama sa kojima se ova porodca suočava od tad. Jelena nam je rekla da se ni malo ne oseća prijatno, jer je sada, kako kaže, nazivaju "lažovčinom", a taj "epitet" vređa nju, njenog oca i majku. Prema njenim rečima, Dijana Hrkalović, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, izrekla je neistine o Jeleni i neosnovano ih nazvala lažovima.

Jelena je uverena da ceo događaj ima političku pozadinu, a tome je doprinela i činjenica da je Grujićeva i ranije dobijala pretnje.

foto: Filip Plavčić, Na Fotografiji: Jelenin otac pokazuje tragove koji su ostali od napadača

Takođe, Jelena naglašava da policija insistira na tome da je u pitanju bila pljačka, iako ni iz njene kuće, a i iz kuće nejnih roditelja, nije ukradeno baš ništa...

foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Jelena Grujić s ćerkom

Jelenina majka Verica, objašnjava da su navodi gospođice Hrkalović o tome da je policija došla odmah nakon poziva netačni i da su oni iz drugog mesta došli pre policijske patrole. Takođe, Jelena i njena porodica se pitaju, zašto na lice mesta, moguću pljačku, kako su u policiji ovaj incident nazvali, poslati saobraćajnu policiju? Kao i, kome je u intersu da Jelena prestane da se bavi politikom?

Šta su nam ispričali Jelena i njeni roditelji možete pogledati u videu ispod:

Uprkos tome što je Jeleni rečeno da policijsku zaštitu ne može da dobije i da je ona ipak sigurna, jer je "policija čuva", ona objašnjava da će borbu nastaviti i istinu isterati na čistac.

foto: Filip Plavčić, Na fotografiji: Jelena Grujić

Pretnje koje dobija svakodnevno, na kraju su se završile upadom u njen dom, potezanjem oružja od starne nepoznatih muškaraca i stresom koji je čitava pordica doživela. Unatač svemu tome, Jelena poručuje da neće odustati i da neće biti jedna od onih koji saginju glavu i posustaju pod pretnjama.

foto: Privatna arhiva, Na fotografiji: Ovako je izgledala Jelenina kuća nakon upada nepoznatih osoba

Podsetimo, lider Nove stranke, Zoran Živković, rekao je da Nova stranka na izborima u Pećincima neće učestvovati zbog ovog incidenta, ako oni koji su nasilno upali u Jeleninu kuću ne budu uhvaćeni i ako njihova imene ne budu objavljena.

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.