DOSTA JE BILO TVRDI: Maja se zbunila, pritisnula zvonce da vladajuća većina glasa ZA, a onda PONIŠTILA GLASANJE? (VIDEO)
Foto: Fonet

ludnica!

DOSTA JE BILO TVRDI: Maja se zbunila, pritisnula zvonce da vladajuća većina glasa ZA, a onda PONIŠTILA GLASANJE? (VIDEO)

Zabuni poslanika vladajuće većine je, kako iz DJB tvrde, doprinelo zvono koje Maja Gojković obično pritisne

Objavljeno: 16:39h

U Skupštini Srbije danas su tokom utvrđivanja dnevnog reda, kako tvrdi opozicija, poslanici vladajuće većine glasali za jedan opozicioni predlog, dok predsednica parlamenta Maja Gojković tvrdi da je zakazao elektronski sistem za glasanje.

Nije mi svejedno kada prolazim hodnicima i ulazim u lift! Maja Gojković BRINE ZA SVOJU BEZBEDNOST

foto: Fonet

Kada je kao dopuna dnevnog reda na glasanje stavljen predlog poslaničke grupe Dosta je bilo o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, Maja Gojković je rekla da nešto nije u redu i tražila da se utvrdi kvorum jer joj sistem pokazuje da nema dovoljno poslanika.

foto: Filip Plavčić

Za to vreme poslanici opozicije su dobacivali, ona je utvrdila kvorum i ponovo stavila predlog DJB na glasanje koji ipak nije prošao. Zabuni poslanika vladajuće većine je, kako iz DJB tvrde, doprinelo zvono koje Maja Gojković obično pritisne kao znak kada treba vladajuća većina da glasa o predloženoj tački dnevnog reda.

- Malopre se dogodilo ono što se inače dešava u sali jer je pažnja Maje Gojković malo popustila pa je pomislila da predlog koji treba da se stavi na dnevni red dolazi iz vladajuće većine, pa je po starom dobrom običaju pritisnula zvocne, a pošto ni poslanici vladajuće većine ne slušaju glasali su za, a ona je morala da nađe neki način da to ne bude na dnevnom redu i izmislila da nešto nije u redu sa sistemom za glasanje - rekla je novinarima poslanica DJB Tatjana Macura.

foto: Espreso.co.rs

Ona je kazala i da je to što se danas desilo "samo jedna u nizu manipulacija Maje Gojković e-parlamentom".

Poslanici su danas inače počeli novu sednicu, na kojoj je predloženo da se nadju tri zakona iz oblasti medicine, međutim opozicija je podnela 112 predloga za dopunu dnevnog reda.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.