ODLUKA KOJU CELA SRBIJA ČEKA! Znaćemo sve o izborima 10. novembra!
Foto: Fonet

ići će na izbore ranije?

ODLUKA KOJU CELA SRBIJA ČEKA! Znaćemo sve o izborima 10. novembra!

Nije tajna da razmišljamo o parlamentarnim izborima. Nastavićemo o tome da razgovaramo i sledeće nedelje - kratko je rekao Vučić

Objavljeno: 15:37h

VAŽNO JE POBEDITI SNS KRIMINALCE, staviću katanac na ruke onih koji kradu Beograd! Šutanovac odgovara na tvitove o sebi! (VIDEO)

Odmah nakon što su juče presekli slavski kolač i pozdravili se sa gostima, uže rukovodstvo SNS predvođeno liderom Aleksandrom Vučićem započelo je konsultacije o mogućnosti da se u martu sledeće godine uz beogradske održe i vanredni parlamentarni izbori. Odluka o tome biće doneta najkasnije do 10. novembra.

Dobro obavešteni izvori iz tabora naprednjaka prenose da je šef stranke iznenada napravio blic anketu među najjačim partijskim figurama s pitanjem da li su za to da Srbija pre roka ide na glasanje za Narodnu skupštinu.

- Jeste li za to da ovima iz opozicije konačno ispunimo želju i idemo na vanredne izbore? Vidim da se hvale kako su mnogo jaki, pa da ne bi bilo da im bežimo sa megdana.

foto: Espreso

Kako prenosi izvor iz vrha SNS, upravo je ovako glasilo pitanje koje je šef naprednjaka postavio svojim saborcima. Konačna odluka nije doneta, jer je bilo argumenata i za ovu ideju i protiv nje, pa će se o tome razgovarati i u narednim danima.

- Nije tajna da razmišljamo o parlamentarnim izborima. Nastavićemo o tome da razgovaramo i sledeće nedelje - kratko je rekao Vučić posle sastanka.

Iako je od poslednje bitke za mandate u parlamentu prošlo svega godinu i po, u ovom trenutku postoji sijaset argumenata, iz ugla SNS, zbog koji je svrsishodnije ići na izbore ranije.

foto: Espreso

Najpre, poslednja istraživanja nedvosmisleno govore da Vučićeva partija uživa više nego ubedljivu podršku u narodu i trenutno je, na republičkom nivou, na koti od čak 55 odsto. Najsvežija anketa "Ipsosa" potvrđuje da naprednjaci sada sami imaju više "poena" nego koalicija koju su predvodili na izbornom okršaju 24. aprila 2016. i postoji jako jezgro u stranci koje smatra da taj kapital odmah treba naplatiti

Ipak, nisu samo fantastične brojke i lični rejtinzi i popriličan haos u redovima opozicije ono što lidera naprednjaka tera na razmišljanje o vanrednoj proveri kod glasača. Pre izuzetnih procenata koje bi svaka stranka želela što pre da "naplati", tu su geostrateške igre velikih sila oko Srbije koje kao da prizivaju biračke kutije.

Ogoljeni pritisci SAD da poštujemo teritorijalni integritet lažne države Kosovo, da raskinemo bliske odnose sa Moskvom i da obuzdamo planove Milorada Dodika o nezavisnosti RS ozbiljan su udar na vešto balansiranu i nezavisnu Vučićevu politiku u ratu živaca između Kremlja i Vašingtona.

foto: Fonet

(Espreso.co.rs / Izvor: novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.