ČEŠLJA SE IMOVINA MALOG, ČEDE, TOME I JOŠ 8 SRPSKIH POLITIČARA: Evo ko je sumnjiv i ZBOG ČEGA!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

NA skenerU

ČEŠLJA SE IMOVINA MALOG, ČEDE, TOME I JOŠ 8 SRPSKIH POLITIČARA: Evo ko je sumnjiv i ZBOG ČEGA!

To što će stručnjaci Agencije detaljno "pretresati" svaku stavku iz njihovog raporta, ukrštajući podatke sa više strana, ne znači da su ti funkcioneri "krivi"

Objavljeno: 13:39h

Tokom ove godine započeta je vanredna detaljna kontrola imovine 11 funkcionera. Jedan slučaj je u međuvremenu okončan zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka, a deset još traju. A onaj za koga se utvrdi da je u svom izveštaju o prihodima i rashodima napisao nepotpune ili lažne podatke, može da bude kažnjen novčano, ali i da bude poslat u zatvor na šest meseci do pet godina.

foto: Fonet

Agencija za borbu protiv korupcije započinje vanredne provere na osnovu prijava ili "sumnjivih" slučajeva kojima su se bavili mediji. Poslednji na spisku onih koji su neplanirano došli na red za proveru našao se lider LDP Čedomir Jovanović, pošto je najpre hrvatska štampa pisala o navodno njegovoj jahti. A tog plovnog objekta nema u izveštaju koji je predao Agenciji.

Podaci dostavljeni "Novostima" iz Agencije pokazuju da je u toku i vanredna kontrola imovinske karte bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog, nekoliko direktora škola i preduzeća.

foto: Beta

To što će stručnjaci Agencije detaljno "pretresati" svaku stavku iz njihovog raporta, ukrštajući podatke sa više strana, ne znači da su ti funkcioneri "krivi". Na primer, tokom prošle godine, vanredno su kontrolisani podaci 21 funkcionera, a u pet slučajeva je utvrđeno da nema nepravilnosti. Čista situacija bila je sa imovinskim kartama generalnog direktora "Er Srbije" Daneta Kondića, lidera DJB Saše Radulovića, bivšeg generalnog sekretara predsednika Srbije Nedeljka Tenjovića...

foto: Fonet

Prema poslednjem preseku kontrola u 2016. godini, krivične prijave su podnete protiv predsednika SO Lebane Srđana Jovića, sudije iz Čačka Miodraga Plazinića i generalnog direktora "Luke a.d." Novi Sad Aleksandra Milovančeva. U toku je postupak provere još pet raporta iz prošle godine.

Svi funkcioneri su dužni da pošalju izveštaj o imovini kad stupe na dužnost, ali i da dostave vanredni raport ako im se imetak u međuvremenu značajno smanji ili poveća. Agencija svake godine pravi redovan plan kontrole, pa će u 2017. biti provereno 305 izveštaja poslanika, članova Vlade, sudija i tužilaca.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.