DAČIĆ BESAN NA TOMU! Šef diplomatije poludeo zbog OVOG GESTA!
Foto: Fonet

pobesneo

DAČIĆ BESAN NA TOMU! Šef diplomatije poludeo zbog OVOG GESTA!

Ivica Dačić je dodao da se Tomislav Nikolić uopšte ne konsultuje sa MSP-om o projektima

Objavljeno:

Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS-a, na sednici Vlade koja je održana tokom prošle nedelje žalio se na Savet za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom, na čijem se čelu nalazi bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, prenosi “Alo!” iz dobro obaveštenih izvora.

Vlada Srbije usvojila je prošle nedelje odluku o obrazovanju radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. Za predsednika radne grupe, u čiji će rad biti uključena sva ministarstva, imenovan je Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

foto: Fonet

Ono što je posebno zanimljivo je da se upravo na toj sednici Vlade Ivica Dačić požalio na saradnju koju ima, odnosno bolje reći nema sa Savetom za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom.

SUMNJIVA NABAVKA KAMERA ZA KOSOVO! Da li su ovako nastale tetkine pare za Vulinov stan? (VIDEO)

- Sednica je tekla uobičajenim tokom i ministri su se redom javljali da daju svoje mišljenje u vezi sa formiranjem radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga o KiM. Ministarka Jadranka Joksimović je iznela svoje mišljenje, za njom se javila i ministarka Zorana Mihajlović, a u razgovoru je aktivno učestvovala i predsednica Vlade Ane Brnabić - objašnjava naš izvor atmosferu koja je vladala na pomenutoj sednici Vlade.

foto: Beta

- U razgovor se uključio i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je istakao da u radnoj grupi mora biti i predstavnik Ministarstva spoljnih poslova, na čijem se čelu nalazi. Dačić je rekao da je svestan da je Kosovo unutrašnje pitanje Srbije, ali i dodao da se njegovo ministarstvo i te kako na spoljnom planu bavi pitanjima u vezi sa Kosovom, te da misli da je potpuno u redu da neko iz njegovog ministarstva bude u toj radnoj grupi - navodi naš izvor i dodaje da se Dačić požalio na saradnju sa Savetom za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom.

- Dačić je istakao da je sasvim u redu da u radnoj grupi bude neko iz MSP-a da se ne bi desilo ono što se konstantno dešava sa Savetom za saradnju sa Rusijom i Kinom, gde nema predstavnika Ministarstva spoljnih poslova - rekao je on.

foto: Dragana Udovičić

Ivica Dačić je dodao da se Tomislav Nikolić uopšte ne konsultuje sa MSP-om o projektima, niti ih obaveštava o razgovorima koje vodi, niti o dogovorima koje sklapa. Šef diploimatije je dodao da se ljudi iz Saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom kontaktiraju sa MSP-om jedino kada im treba neka pomoć - objašnjava naš izvor.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.