OTKRIVAMO KO JE VULINOVA TETKA IZ KANADE! Ovo je žena koja je ministru pozajmila 205.000 evra!
Foto: Dragan Kadić, Pixabay/ilustracija

misterija iz kanade

OTKRIVAMO KO JE VULINOVA TETKA IZ KANADE! Ovo je žena koja je ministru pozajmila 205.000 evra!

Novac je pozajmljen na bazi rešavanja porodičnih odnosa

Objavljeno:

Danima se priča o Vulinovoj tetki iz Kanade, zapravo o tetki njegove žene Nataše, koja im je navodno dala 205.000 evra za kupovinu luksuznog stana na Zvezdari.

KOJA JE ULOGA MILORADA VUČELIĆA U AFERI TETKA IZ KANADE? Isplivali novi detalji o Vulinovom luksuznom stanu!

Evo šta se sada zna o misterioznoj tetki.

foto: Fonet

Ona se zove Mira Milić, i živi u Kanadi dugi niz godina.

„Navedeni novac je Nataša Vulin pozajmila od svoje tetke Mire Milić što je pravno dozvoljeno, odnosno ne postoje indicije da je ovaj novčani iznos Aleksandar Vulin pribavio izvršenjem krivičnog dela“, piše tužilaštvo zasnivajući tvrdnju isključivo na izjavi ministrove supruge, a prenosi KRIK u svom tekstu.

Dakle, oni su potpuno poverovali u izjavu Nataše Vulin da je iznos od 205.000 evra, kako je rekla, pozajmila od svoje tetke Mire Milić koja sa porodicom dugo godina živi i radi u Kanadi.

„Novac je pozajmljen na bazi rešavanja porodičnih odnosa i biće vraćen u skladu sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa između njene majke i tetke“, piše u službenoj belešci tužilaštva.

Validan dokaz o prijemu novca, međutim, Nataša Vulin nije dostavila: na priznanici o pozajmici koju je pokazala Agenciji za borbu protiv korupcije nedostajao je potpis tetke.

foto: Dragan Kadić

Rekla je i da je novac od tetke pozajmila u Beogradu. Agencija je, međutim, prethodno utvrdila da Mira Milić nije prijavila da je unela taj iznos u zemlju.

Skandalozno je i to što policija na razgovor nije pozvala Vulina, niti su došli do ključne osobe za razrešenje ovog slučaja – misteriozne tetke iz Kanade Mire Milić koja mu je navodno pozajmila novac za stan u Beogradu.

Zapravo, za godinu i po dana policija je pričala samo sa troje učesnika: Vulinovom suprugom, prodavcem stana i njegovim sinom!

Nataša Vulin ispričala je policiji da su ona i suprug sa investitorom Momčilom Filipovićem potpisali ugovor o kupovini stana jula 2012. za cenu od 244.620 evra.

Rekla je da su prodavcu ranije uplatili 40.000 evra koje su stekli prodajom stana u Novom Sadu, a da je preostalih 205.000 evra predala na ruke Filipoviću u poslovnim prostorijama njegove firme u Beogradu, na dan kada su potpisali ugovor.

Nataša Vulin je ispričala i da su Filipović i ona sačinili priznanicu na kojoj je on upisao svoju adresu u španskom gradu Marbelji, a koju je kasnije predala Agenciji kao dokaz da je stan isplaćen.

foto: Marina Lopičić

O pozajmljenom novcu je rekla:

"Novac je pozajmljen na bazi rešavanja porodičnih odnosa i biće vraćen u skladu sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa između njene majke i tetke“, piše u službenoj belešci tužilaštva.

foto: Pixabay/Ilustracija

Još jedan stan sumnjiv

Vulin je do prethodnog stana stigao takođe na misteriozan način. Jednosoban stan u centru Novog Sada njemu je u julu 2010. godine poklonila Olgica Milošević, sudija novosadskog Osnovnog suda. Novinarima KRIK-a ona nije otkrila detalje, rekavši samo da je stan poklonila zbog „regulisanja odnosa njihovih roditelja“ – slično obrazloženje policiji je dala Nataša Vulin u vezi sa pozajmicom od tetke. Dve godine nakon što je dobio stan, Vulin ga je prodao rođenom bratu Bojanu za 38.000 evra.

(Espreso.co.rs / Krik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.